iphone ios 17 apple update slim scherm

'iPhone-lockscreen gaat als slim scherm werken in iOS 17'

24 mei 2023 om 22:23
Laatste update: 25 mei 2023 om 01:09

Apple zou dit najaar de iPhone een nieuwe interface geven voor als het toestel vergrendeld is en horizontaal is neergelegd. Het lockscreen werkt dan meer als een soort slim scherm.

Dat meldt Bloomberg-journalist Mark Gurman op basis van ingewijden. De nieuwe interface voor het iPhone-lockscreen kan bijvoorbeeld het weer, agenda-items en beurskoersen tonen. Het zou onderdeel zijn van de nieuwe functies die dit najaar in de iOS 17-update zitten.

De nieuwe interface moet handiger zijn voor als een iPhone op een nachtkastje of een bureau ligt. De achtergrond wordt donker en de letters worden feller, zodat ze beter leesbaar zijn. De vernieuwing borduurt volgens Gurman voort op de toevoeging van widgets op het lockscreen in iOS 16 vorig jaar.

Slimme schermen

De interface is vergelijkbaar met die van slimme schermen, zoals de Google Nest Hub en de Echo Show van Amazon. Ook Android heeft sinds 2019 zo'n interface in een basale vorm.

Apple wil de nieuwe lockscreen-interface ook naar de iPad brengen, maar dat gebeurt volgens Gurman pas na de iOS 17-update.

Daarnaast onderzoekt het bedrijf ook andere manieren om van zijn apparaten smart displays te maken, waaronder een goedkope tablet die magnetisch aan de muur of een stand te bevestigen is. Het werk aan die tablet, bedoeld is om bijvoorbeeld lampen en thermostaten te bedienen en te videobellen via FaceTime, verloopt volgens Gurman echter 'langzaam'.

Meer vernieuwingen in iOS 17

Een ander nieuw onderdeel van iOS 17 zou een dagboek-app zijn, waarmee gebruikers notities kunnen maken. Ook komen er meer opties rond gezondheid, zoals een functie om je humeur vast te leggen.

Ook werkt Apple aan verbeteringen in de Wallet-app en upgrades voor SharePlay en AirPlay. Zo moet het makkelijker worden voor gebruikers om video en audio te streamen naar tv's en speakers in hotels. 

Tijdens het ontwikkelaarscongres WWDC maakt Apple op 5 juni meer vernieuwingen voor iOS en zijn andere software-updates bekend. Maar de grootste verwachte aankondiging is de eerste Apple-bril.

Luister ook onze vooruitblik op WWDC:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>