Oude familiefoto's animeren kan nu ook op je iPhone of Android-telefoon

myheritage animatie oude familiefoto familie animeren app iphone android
31 mei 2023 om 08:00

Van de populaire AI-tool die automatisch oude familiekiekjes verbetert en zelfs je overgrootmoeder laat lachen is er nu ook een smartphone-app.

De stamboomdienst MyHeritage heeft dinsdag een losse app voor iPhone en Android uitgebracht om met behulp van kunstmatige intelligentie oude familiefoto's te verbeteren of te animeren. 

Met de app Reimagine kun je met behulp van AI kiekjes uit oude familie-albums inscannen en automatisch laten verbeteren. Zo worden zwart-witfoto’s bijvoorbeeld automatisch ingekleurd en kun je vervaagde foto's scherper maken. Ook kan de app bekraste, gescheurde en beschadigde afbeeldingen repareren.

De scanfunctie van de app werkt via de cloud en kost heeft meestal maar een paar seconden nodig om de verbeteringen uit te voeren. MyHeritage biedt ook een integratie van de familiefoto's met het bestaande stamboomplatform.

Deep Nostalgia

De dienst ging in 2021 al viral met een AI-functie op zijn website met de naam Deep Nostalgia. Daarmee kun je oude foto’s van mensen met een druk op de knop animeren. Je krijgt dan korte video's waarin de mensen op de foto bijvoorbeeld glimlachen, verbaasd kijken, een kus geven of 'dansen'.

Met Deep Nostalgie zijn inmiddels al 108 miljoen animaties op basis van foto's gemaakt. De populaire functie zit nu ook in de nieuwe Reimagine-app. De keuze uit de verschillende soorten animaties is uitgebreid naar meer dan twintig. Met de app zijn ook audio-opnames toe te voegen aan de beelden.

"Naarmate ons aanbod van fototools zich uitbreidde, besloten we om Reimagine te ontwikkelen: een speciale app voor familiefoto’s die nieuwe doelgroepen aanmoedigt hun familieherinneringen vast te leggen en tot leven te brengen", zegt MyHeritage-topman Gilad Japhet bij de aankondiging van de app dinsdag.

De Reimagine-app is uitgebracht voor iPhone en Android in elf talen, waaronder Nederlands. De app is gratis te gebruiken, maar er is een beperkt aantal foto’s gratis te scannen en te verbeteren. Voor onbeperkt gebruik zijn er abonnementen vereist: 9 euro per maand of 60 euro per jaar. 

De foto boven dit artikel is een foto van rond 1890 van een jonge Franz Kafka.

Kijk ook: