Sommige PlayStation 5-games binnenkort ook via de cloud te spelen

sony playstation 5 stream ps plus premium cloud games
15 juni 2023 om 09:34
Laatste update: 15 juni 2023 om 11:40

Sony test het spelen van PS5-games via de cloud. Die cloudfunctie moet onderdeel worden van het PlayStation Plus-abonnement. Met de streamingfunctie kunnen gamers op de PlayStation 5 bijvoorbeeld sneller een nieuwe game proberen. Ook hoeven ze niet alle games helemaal op de PS5 te downloaden.

Sony is begonnen met het testen van het streamen van PS5-games via de cloud naar de spelcomputers. De functie gaat werken met een aantal ondersteunde PS5-games, waaronder PS5-titels uit de catalogus van PlayStation Plus en proefversies van games. Daarnaast moet het gaan werken met 'sommige' PS5-games die gebruikers digitaal hebben gekocht. 

De functie maakt het volgens het Japanse bedrijf 'makkelijker om in je favoriete games te springen zonder ze eerst naar je spelcomputer te downloaden'. "Ons doel is om dit als extra voordeel toe te voegen aan PlayStation Plus Premium." Dat Premium-abonnement kost 17 euro per maand.

De functie bevindt zich volgens het bedrijf nu nog in de beginfase en het is nog niet bekend wanneer het voor alle PlayStation Plus Premium-abonnees beschikbaar komt. PlayStation 5-gebruikers kunnen momenteel al een reeks PS4-games streamen via de cloud. Dat geldt ook voor een catalogus van PS1-, PS2-, PS3- en PSP-games.

Remote Play

Daarnaast is er al langer de functie Remote Play, om games vanaf een PS5 direct via wifi naar smartphones en computers te streamen. Daarvoor brengt Sony binnenkort ook een aparte handheld uit: de Project Q.

Concurrent Microsoft zet met zijn Game Pass-abonnement ook fors in op het streamen van games via de cloud. Het Game Pass Ultimate-abonnement met cloudgaming kost 13 euro per maand. 

Kijk ook: