Florian Olivo/Unsplash

microsoft game pass nvidia geforce now game streaming

Game Pass PC-games straks speelbaar via Nvidia GeForce Now

12 juni om 18:24
Laatste update: 12 juni om 18:24

De pc-games die in het Game Pass-abonnement van Microsoft zitten, zijn vanaf later dit jaar ook speelbaar via Nvidia GeForce Now: streaming dus, op veel apparaten.

Het is misschien een beetje verwarrend, want Microsoft heeft zelf toch ook Xbox Cloud Gaming als onderdeel van Game Pass? Ja, maar daarbij is het aandeel games dat je kan streamen nog beperkt: zeker niet elke game is zonder installeren te spelen op laptops, smartphones, tablets en tv's. Bovendien presenteert de streaming van Game Pass ongeveer op het niveau van de Xbox Series X: zeker niet belabberd, maar nieuwe game-pc's zijn krachtiger.

De gamedienst GeForce Now biedt die kracht wel en streamt games vanaf systemen met de GeForce RTX 4080-videokaart – de krachtigste van het moment. Er is wel een maar: je kan straks nog steeds niet elke pc-game in Game Pass streamen via GeForce Now, het gaat om 'selecte titels'. Welke games dat zijn, is nog niet bekend.

10-jarige deal Microsoft en Nvidia

Eerder zijn Microsoft en Nvidia al een tienjarige deal aangegaan voor de beschikbaarheid van Xbox pc-games op GeForce Now. Daarbij gaat het om games die gebruikers hebben gekocht, straks komen daar dus de games in Game Pass bij, zolang gebruikers een actief abonnement hebben. Microsoft maakte die deal in het kader van de gewenste overname van Activision Blizzard, om aan te tonen dat er ruimte blijft voor concurrentie.

GeForce Now is gratis te gebruiken met lagere instellingen en bij sessies van 1 uur. Het betaalde abonnement is er voor 10 euro per maand en biedt games in 1080p-resolutie.

Het 4K-abonnement met RTX 3080-prestaties kost 20 euro per maand. GeForce Now is beschikbaar op pc, Mac, ChromeOS en voor de browser.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>