© Marques Brownlee

Nieuwe Nothing-smartphone heeft een paar handige vernieuwingen

Nieuwe Nothing-smartphone heeft een paar handige vernieuwingen

04-07-2023 14:54 Laatste update: 15:49

De nieuwe Nothing Phone (2) is een week voor de officiële presentatie al uitgebreid gedemonstreerd door YouTuber Marques Brownlee. Te zien is dat de tweede Nothing-smartphone een paar handige nieuwe mogelijkheden van de led-interface op de achterkant krijgt.

In de video bespreekt Brownlee het design en de led-verlichting van de Nothing Phone (2). Net als de voorganger heeft het toestel een transparant ontwerp, zodat je een deel van het binnenwerk ziet, en lichtstrips die op verschillende manieren kunnen knipperen bij notificaties. Daarmee onderscheiden de Nothing-smartphones zich van de Android-rivalen. De lichtstrips zijn in de Phone (2) herontworpen, maar ze zijn nog steeds alleen wit. Het tweede model is iets groter, heeft een grijzere kleur en de glazen achterkant heeft een meer gebogen ontwerp. Daardoor moet het toestel wat prettiger in de hand liggen.

Led-strips met meer opties

De led-strips van de Nothing Phone (2) vormen de Glyph-interface. Ze zijn nu anders ingedeeld en meer opgesplitst in losse delen. Zo bestaat de strip rond de draadloze oplaadspoel nu uit zes afzonderlijke delen.

De led-verlichting krijgt ook nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen de leds rond de oplaadspoel als volume-indicator dienen en kunnen ze aftellen bij een timer, of bijvoorbeeld tot je taxi of maaltijdbezorger arriveert. Nothing wil ook apps van derden, zoals Uber, toestaan de Glyph-interface te gebruiken voor notificaties. Dat kan best praktisch zijn, bijvoorbeeld om snel te kunnen zien hoelang het nog duurt voor de Uber Eats-bezorger voor je deur staat.

Apart lichteffect voor je appjes

Je kunt met de Nothing Phone (2) ook voor één app een specifiek lichteffect instellen. Dan zie je bijvoorbeeld meteen dat je een nieuw bericht hebt op WhatsApp of Gmail. Dat lijkt nog niet met meerdere apps te kunnen. Ook kun je eigen beltonen in combinatie met de Glyph-interface instellen. Kortom, de ledjes moeten in de Phone (2) een stuk handiger zijn. 

Nothing kondigt de nieuwe smartphone op 11 juli officieel aan. Het bedrijf zei onlangs ook dat het nieuwe toestel 'duurzamer dan de voorganger' zal worden.

Links de eerste Nothing Phone en rechts de Nothing Phone 2.

Grote investering

Nothing is het gadgetmerk dat in 2021 werd gestart door OnePlus-oprichter Carl Pei. Het bedrijf uit Londen heeft behalve de Nothing Phone (1) ook twee modellen draadloze oordoppen op de markt gebracht. 

Nothing haalde onlangs bij investeerders 96 miljoen dollar op. Dat geld gaat de startup onder meer gebruiken om zijn activiteiten uitbreiden naar de Amerikaanse markt.

Lees ook onze review van de Nothing Phone 1.