Nothing Phone 1

Gadgetmerk Nothing haalt 96 miljoen op: nieuwe smartphone op komst

Gadgetmerk Nothing haalt 96 miljoen op: nieuwe smartphone op komst

28-06-2023 17:47

Nothing, de gadgetfabrikant van OnePlus-oprichter Carl Pei, heeft bij een nieuw investeringsronde 96 miljoen dollar opgehaald. Het bedrijf komt binnenkort met zijn tweede smartphone en gaat ook de Amerikaanse markt op.

De Londense startup Nothing debuteerde in 2021 met draadloze oordopjes en kwam een jaar later met zijn opvallende eerste smartphone, de Nothing Phone 1. Dat toestel heeft een transparant ontwerp, dat een deel van het binnenwerk toont, en lichtstrips die op verschillende manieren knipperen bij binnenkomende berichten. Eind 2022 verschenen ook de oordoppen Nothing Ear (stick).

De nieuwe investeringsronde werd geleid door investeringsfonds Highland Europe en een van de investeerders is de Zweedse muziekgroep Swedish House Mafia. Nothing zegt tot nu toe ruim 1,5 miljoen apparaten te hebben verkocht. 

Nothing Phone 2

Met het nieuwe geld wil het bedrijf zijn activiteiten uitbreiden naar de Amerikaanse markt. Ook komt Nothing op 11 juli met zijn nieuwe smartphone: de Nothing Phone 2. Die telefoon moet 'duurzamer zijn dan de voorganger'. 

"Het is duidelijk dat er echt vraag is naar een innovatieve uitdager in de gadget-industrie, en met deze nieuwe financieringsronde zijn we nog nooit zo goed gepositioneerd om onze visie te realiseren om technologie weer leuk te maken", zegt Nothing-ceo Carl Pei. 

Kijk ook onze review van de Nothing Phone 1: