©Samsung

Samsung komt op 26 juli met nieuwe vouwtelefoons: wat brengen de Flip5 en Fold5?

Samsung komt op 26 juli met nieuwe vouwtelefoons: wat brengen de Flip5 en Fold5?

06-07-2023 09:24

Samsung kondigt zijn nieuwe opvouwbare smartphones Galaxy Z Flip5 en Fold5 op 26 juli aan tijdens een eigen Unpacked-event in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. De fabrikant heeft vandaag de uitnodiging voor het event online gezet.

Over de nieuwe vouwtelefoons van Samsung is al vrij veel uitgelekt, maar nu heeft het bedrijf ook bekendgemaakt wanneer de officiële presentatie plaatsvindt. Op 26 juli om 13 uur Nederlandse tijd begint het event in Seoul, dat ook via een livestream te volgen zal zijn. Het is voor het eerst dat Samsung zijn Unpacked-event in eigen land houdt. 

Bij de uitnodiging staat 'Join the flip side'. Verwacht worden dan ook de nieuwe Galaxy Z Flip5 en Fold5. Gisteren lekten nog officieel ogende beelden van beide vouwtelefoons uit. 

Galaxy Z Fold5

De Fold5 zou weer een groot 7,6 inch scherm aan de binnenkant hebben en een 6,2 inch scherm aan de buitenkant. Een grote verbetering zit in de scharnier. Als de Fold5 is dichtgevouwen, liggen beide kanten plat op elkaar, zodat het toestel dunner is en er geen opening meer is tussen de twee helften van de behuizing. 

Het ontwerp van de Fold5 lijkt verder heel erg op de voorganger en er zouden alleen kleine wijzigingen bij de camera's aan de achterkant zijn.  

Galaxy Z Flip5

Het nieuwe Flip-model zou een groter externe display krijgen, waardoor je er allerlei apps op kunt gebruiken. Google en Samsung werken samen aan aanpassingen aan apps voor gebruik op het schermpje aan de buitenkant.

Beide nieuwe vouwtelefoons werken met de Snapdragon 8 Gen 2-chip, die ook in de Galaxy S23 zit. Volgens Winfuture onthult Samsung tijdens het event ook een nieuwe tablet, de Galaxy Tab S9. Naast het basismodel van de tablet komen er ook een Plus- en een Ultra-versie.

Vouwtelefoon populairst in Zuid-Korea

Samsung bracht zijn eerste vouwtelefoon, de Galaxy Fold, in 2019 uit en kwam sindsdien elk jaar met nieuwe versies. Het bedrijf is met afstand de marktleider op de markt van foldable smartphones.

In Zuid-Korea verkopen de vouwbare telefoons veel beter dan in andere landen: daar is bijna 14 procent van de verkochte telefoons een opvouwbaar model. Wereldwijd was dat vorig jaar dat maar 1 procent.

We zijn op 26 juli zelf bij het Samsung Unpacked-event in Seoul. Volg onze sociale media om niets te missen.

Kijk ook onze video over de nieuwe Motorola-vouwtelefoon, waarin we ook vooruitblikken op de Samsung-toestellen: