©Lucas Hoang

apple iPhone 15 pro max duurder hogere prijs

iPhone 15 Pro Max 'wordt duurder', maar daar is een reden voor

6 juli 2023 om 16:47
Laatste update: 10 juli 2023 om 20:36

De Pro Max is al jaren het duurste iPhone-model en de nieuwste versie in de iPhone 15-serie belooft daar nog een schepje bovenop te doen.

Lees ook: iPhone 15 komt eraan, dit is er uitgelekt.

Volgens analist Jeff Pu van investeringsfonds Haitong voert Apple bij de iPhone 15 Pro Max een prijsverhoging door, meldt MacRumors. Hoeveel duurder de nieuwe Pro Max precies wordt, is niet zeker. Maar de reden voor de prijsverhoging laat zich wel raden: een periscopische camera.

De iPhone 15 Pro Max krijgt volgens geruchten dit jaar als eerste iPhone zo'n periscopische lens. Meerdere Android-telefoons hebben al zo'n lens, die in wezen bestaat uit een zoomlens met een spiegeltje eraan. Dat zorgt ervoor dat de zoomlens binnenin de telefoon in- en uit kan schuiven, zonder dat er een hele lange lens uit het toestel steekt.

Omdat de iPhone 15 Pro Max volgens geruchten de enige iPhone met zo'n lens wordt, is het aannemelijk dat het toestel daarom ook duurder zal zijn. Het is niet duidelijk of ook het Pro-model duurder wordt dan het huidige model. In Nederland is de iPhone 14 Pro er vanaf 1326 euro, de 14 Pro Max vanaf 1476 euro.

Grotere batterij

De iPhone 15-modellen beloven dit jaar allemaal het Dynamic Island bovenin het scherm te krijgen, in plaats van de 'notch'. Ook zouden de telefoons dunnere schermranden krijgen, hoewel dat misschien alleen voor de Pro-varianten geldt.

Verder zouden de accu's groter worden en zou de behuizing van de iPhone weer iets meer afgerond worden, na een paar jaar van strakke lijnen en harde hoeken. Vanwege EU-eisen worden ook usb-c-poorten in plaats van Lightning verwacht.

84 miljoen stuks

Volgens analist Pu zou Apple voor de tweede helft van dit jaar 84 miljoen exemplaren van de iPhone 15-lijn willen laten maken. Daarbij zouden in eerste instantie meer Pro-modellen worden gemaakt, omdat die duurdere toestellen in de eerste maanden kennelijk vaak het populairst zijn.

Zoals elk jaar vindt de aankondiging van de nieuwe iPhones waarschijnlijk in september plaats.

Volg ons ook via sociale media.

En luister onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>