Threads groeit als kool: nu al 100 miljoen gebruikers

©macrumors/threads

threads app gebruikers nederland
10 juli 2023 om 11:10
Laatste update: 10 juli 2023 om 12:13

Threads, de Twitter-concurrent van Instagram, beleeft een stormachtig debuut. In vier dagen tijd hebben zich al 100 miljoen mensen aangemeld bij de nieuwe app.

De mijlpaal van 100 miljoen profielen werd maandagochtend bereikt, blijkt uit de Threads Tracker van Quiver. Twitter-rivaal Threads ging donderdagochtend van start in ruim 100 landen en groeit zo hard doordat Instagram-gebruikers er snel mee aan de slag kunnen.

In de Europese Unie is de Threads-app nog niet beschikbaar vanwege de strenge EU-privacyregels. Via een omweg kun je Threads hier al wel gebruiken. Hoe je dat doet, leggen we uit in dit artikel.

Veel werk aan de winkel

Threads lijkt heel erg op Twitter. De overeenkomsten zijn zo groot dat Twitter dreigt met een rechtszaak tegen Meta. Een belangrijk verschil met Twitter is dat Threads momenteel alleen een algoritmische feed heeft, die je nu nog vooral berichten toont van beroemdheden en bedrijven. Instagram-baas Adam Mosseri belooft wel dat er binnenkort een chronologische feed komt met alleen berichten van mensen die je zelf volgt.

Er ontbreken nog veel basisfuncties op Threads, zoals hashtags, direct messages en een goede manier om te zoeken op woorden uit berichten. Binnenkort wordt het ook mogelijk op je Threads-profiel te verwijderen zonder tegelijk je Instagram-account te deleten. 

'Minder politiek dan Twitter'

Mosseri zegt dat Threads geen prioriteit geeft gesprekken over politiek en 'hard nieuws'. Op dit gebied hoeft Meta volgens hem niet zo nodig te concurreren met Twitter, omdat het volgens hem relatief weinig oplevert en tegelijk veel problemen geeft met 'toezicht door overheden en negativiteit.' Meta-baas Mark Zuckerberg zei op de dag van de lancering dat Threads een 'vriendelijke' omgeving moet worden. 

Lees ook:

Waarom Threads razendsnel Twitter gaat inhalen

Zo installeer je Threads in Nederland

Volg ons ook op Threads