©Xbox

Microsoft sluit deal met Sony: Call of Duty blijft op PlayStation uitkomen

Microsoft sluit deal met Sony: Call of Duty blijft op PlayStation uitkomen

16-07-2023 21:45 Laatste update: 22:54

Microsoft blijft de populaire game Call of Duty ook na zijn overname van Activision Blizzard nog minstens tien jaar uitbrengen voor de PlayStation. Daar hebben Microsoft en Sony een overeenkomst over getekend.

Microsoft-gamechef Phil Spencer schrijft dat Microsoft een deal met Sony heeft gesloten om Call of Duty op de PlayStation beschikbaar te houden. Een van de zorgen van toezichthouders over de Activision-overname voor 69 miljard dollar is dat Microsoft populaire games in de toekomst alleen nog voor zijn Xbox-spelcomputers zou kunnen uitbrengen. volgens Spencer moet de nieuwe overeenkomst die vrees wegnemen: "We kijken uit naar een toekomst waarin spelers wereldwijd meer keuze hebben om hun favoriete games te spelen."

In februari sloot Microsoft ook al een deal met Nintendo om Call of Duty de komende tien jaar beschikbaar te maken op Nintendo-consoles. De nieuwe games uit de populaire gameserie moeten op dezelfde dag worden uitgebracht voor Nintendo-spelcomputers als op de Xbox.

Amerikaanse rechter en Britse waakhond

Vorige week oordeelde een Amerikaanse rechter dat Microsoft mag doorgaan met de omstreden overname, die de grootste ooit in de gamewereld zou worden. De Amerikaanse waakhond FTC kwam daarna met een verzoek om het overnameproces tijdelijk stil te leggen, maar dat werd afgewezen. De FTC is in hoger beroep gegaan. In mei ging de Europese Commissie ook akkoord met de overname.

De Britse toezichthouder CMA keurde de overname onlangs echter af, mede vanwege de grote macht van Microsoft op het gebied van cloudgaming. Microsoft overweegt nu volgens Bloomberg om de rechten voor zijn cloudgamedienst op de Britse markt te verkopen, bijvoorbeeld aan 'een telecomprovider, een gamebedrijf of een cloudaanbieder'. Daarmee hoopt Microsoft alsnog groen licht te krijgen voor de grootste game-overname ooit.

Volg ons ook op sociale media.