Deze zeldzame Apple-sneakers uit de jaren 90 zijn nu te koop

©Sothebys

apple sneakers schoenen
19 juli 2023 om 21:38

De legendarische Apple-sneakers uit medio jaren 90 zijn nu online te koop. De schoenen zijn gemaakt door Omega Sports en werden destijds exclusief aan Apple-medewerkers gegeven. Maar je raadt het al: de sneakers zijn inmiddels veel geld waard.

De witte sneakers met grijze accenten hebben het oude regenbooglogo, zowel op de zijkant als op de tong. Ze werden aan medewerkers uitgedeeld tijdens een landelijke salesconferentie van het bedrijf. De schoenen zijn sindsdien een collector's item onder Apple-verzamelaars geworden. En daardoor zijn ze flink in waarde gestegen. 

De ongedragen sneakers in de maat 44 worden verkocht door Sotheby’s voor 50.000 dollar (44.629 euro). "Dit specifieke paar sneakers is een van de meest obscure die er bestaat", aldus Sotheby’s. Ze worden verzonden vanuit de Amerikaanse staat Colorado, zodat je ook nog invoerrechten moet betalen. 

Originele iPhone en sandalen van Steve Jobs

Meestal zijn het oude Apple-apparaten die tienduizenden euro's opleveren. Zo werd eerder deze week een ongeopende originele iPhone met 4G opslag uit 2007 bij een internetveiling verkocht voor maar liefst 190.000 dollar.

Over Apple en schoeisel gesproken: de sandalen van Steve Jobs werden vorig jaar geveild voor 220.000 dollar.