©Honda

Stekker uit Honda E: geen opvolger voor guitige elektrische auto

Stekker uit Honda E: geen opvolger voor guitige elektrische auto

25-07-2023 19:19

Honda geeft zijn kleine stekkerauto Honda E geen vervolg. De Japanse autofabrikant richt zich de komende jaren op elektrische SUV's. 

Vorige week kondigde Honda zijn eerste elektrische SUV voor de Europese markt aan: de e:Ny1. Volgens Honda-topvrouw Rebecca Adamson volgt het bedrijf bij de ontwikkeling van zijn nieuwe elektrische auto's de vraag van de markt. "We komen niet meer met auto's met het formaat van de Honda E, dat kan ik met zekerheid zeggen", aldus Adamson tegen Autocar. "De grootste vraag is naar SUV's, dus daar ligt onze focus."

De Honda E, een compact autootje met een opvallend retro-design, werd ruim vier jaar geleden aangekondigd. Maar de guitige EV verkocht niet denderend, mede door zijn beperkte actieradius van 220 kilometer. In Nederland waren de verkoopcijfers bedroevend: slechts 167 exemplaren. Wanneer de productie van de Honda E precies stopt, is nog niet bekend.

Honda e:Ny1

Honda heeft volgens Adamson wel grote verwachtingen van de verkoop van de e:Ny1, de nieuwe elektrische gezins-SUV. Dat moet een van de meest verkochte modellen van Honda in 2024 worden. Dit najaar is de e:Ny1 bestellen en de eerste leveringen starten begin volgend jaar.

De e:Ny1 heeft een actieradius van 412 kilometer, een elektromotor met 204 pk en een groot 15 inch infotainmentscherm. De Nederlandse vanafprijs is 48.750 euro, waardoor er in ons land geen subsidie voor de elektrische SUV aangevraagd kan worden.

De nieuwe Honda e:Ny1

Luister ook onze podcast over de nieuwste EV's: