© Alex Knight

Instagram en WhatsApp krijgen chatbots: 'Meta laat je chatten met personages'

Instagram en WhatsApp krijgen chatbots: 'Meta laat je chatten met personages'

1 augustus - 09:02

Facebook-moederbedrijf Meta zou in september zijn eerste AI-chatbots willen lanceren. Gebruikers kunnen ermee chatten met verschillende virtuele persoonlijkheden.

Dat Meta aan eigen concurrenten van ChatGPT werkt, lekte onlangs al uit, maar de vraag is wanneer de miljarden gebruikers van het bedrijf ermee aan de slag kunnen. De chatbots zouden al in september gelanceerd kunnen worden, meldt de Financial Times op basis van drie bronnen. De chatbots kunnen verschillende personages aannemen. Als voorbeelden noemt de krant een bot die praat zoals Abraham Lincoln en een surfer. Meta zou de chatbots vooral willen gebruiken voor het doen van aanbevelingen en voor een nieuwe zoekfunctie. 

Helpen bij schrijven van Instagram-posts

Het bedrijf heeft de benodigde technologie voor generatieve AI al in huis. Daarmee kunnen gebruikers teksten, afbeeldingen en code genereren. Zo kwam Meta onlangs nog met een nieuwe versie van zijn AI-taalmodel Llama 2.

De chatbots zouden niet alleen naar Facebook maar ook naar Instagram en WhatsApp kunnen komen. Onlangs lekte al uit dat de Instagram-chatbot vragen kan beantwoorden, advies kan geven en je kan helpen bij het schrijven van berichten.   

Met de AI-chatbot Character.ai kan je al langer chatten met verschillende virtuele persoonlijkheden. Snapchat heeft ook al langer een chatbot, genaamd My AI, maar de grootste concurrenten zijn ChatGPT, Microsoft Bing en Google Bard

Meer data over gebruikers

De chats kunnen Meta ook nieuwe gegevens opleveren, waarmee het gebruikers nog meer op de persoon afgestemde reclames zou kunnen tonen. Meta zal volgens de bronnen van FT technologie inbouwen die de vragen die gebruikers aan de chatbots stellen zal screenen om te bepalen of ze door de beugel kunnen.

Meta geeft geen commentaar. Verwacht wordt dat het bedrijf in september tijdens zijn ontwikkelaarsevent Connect meer vertelt over de AI-plannen.

Lees meer nieuws over AI.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s