©sonos

Nieuwe draagbare Sonos-speaker op komst: stereogeluid en lange accuduur

Nieuwe draagbare Sonos-speaker op komst: stereogeluid en lange accuduur

03-08-2023 12:41

Sonos zou zijn draagbare speaker Move binnenkort een grote upgrade geven. Met onder andere een lange batterijduur van 24 uur, beter geluid en meer verbeteringen.

De Sonos Move was vier jaar geleden de eerste draagbare speaker van Sonos met zowel wifi als bluetooth. Daardoor kun je hem zowel binnenshuis als onderweg te gebruiken. Dit najaar komt Sonos met de tweede generatie, waarover details zijn uitgelekt naar The Verge. Zo krijgt de speaker een enorme batterijduur van 24 uur. Een flinke sprong vooruit, want de huidige accuduur is 10 uur. Ook zou de nieuwe Move een stuk zuiniger werken in standby-modus.

De Sonos Move 2 krijgt stereo-geluid dankzij twee tweeters. Het huidige model heeft er maar één. Daarnaast heeft de speaker wederom een woofer voor extra bas. De automatische Trueplay-functie past het geluid aan als je de Move 2 verplaatst.

Afspelen naar andere Sonos-speakers

Ook nieuw is dat je bluetooth-audio kunt afspelen via andere Sonos-speakers die via wifi zijn verbonden. Dat kan overigens ook al met de Sonos Roam, de kleinere, goedkopere bluetooth-speaker van Sonos. Ook nieuw in de Move 2 is een USB-C voor line-in audio of om je smartphone mee op te laden. De nieuwe speaker ondersteunt wifi 6, bluetooth 5.0 en Apple AirPlay.

Op de bovenkant van de nieuwe speaker zit een touchbediening, zoals bij de dit jaar verschenen Sonos Era 300 en 100. De Move 2 komt er ook in nieuwe kleuren, waaronder olijf.

Eind september

De Sonos Move 2 zou eind september officieel worden aangekondigd. De prijs gaat volgens The Verge in de VS met 50 dollar omhoog. De huidige Move kost in Nederland 449 euro, zodat de nieuwe versie waarschijnlijk 499 euro als prijs krijgt.

Luister ook onze podcast: