©Unsplash

iPhone 15 pro prijs opslag pre order kopen

iPhone 15 Pro komt er met 2 TB opslag: 'Versie met 128 GB geschrapt'

7 augustus 2023 om 18:12

Grootverbruikers van opslagruimte kunnen hun lol op met de aanstaande iPhone 15 Pro. De telefoons zouden een nieuwe variant met 2 TB opslagruimte krijgen.

De 2 TB is dubbel zoveel als de huidige limiet op de Pro-versies van de iPhones, die de afgelopen twee jaar met maximaal 1TB opslagruimte beschikbaar zijn. Het nieuwe gerucht over de grote opslagcapaciteit van de iPhone 15 Pro komt van een Koreaanse site. De reguliere iPhones gaan tot maximaal 512 GB. Het is niet duidelijk of ook die modellen straks met meer opslagruimte beschikbaar zullen zijn.

iPhone 15 Pro: vanaf 256 GB

Wel is duidelijk dat de keuze bij de Pro-modellen beperkt blijft tot vier opslag-opties, is te lezen op Weibo. Het instapmodel van de iPhone 15 Pro en 15 Pro Max begint bij 256 GB, waarmee de 128 GB-optie komt te vervallen. Dat mag ook wel, want sommige Pro-functies zijn niet eens beschikbaar voor gebruikers met 128 GB opslag.

Zo kan de iPhone 14 Pro video opnemen in het hoge ProRes-bestandsformaat, maar alleen op 1080p-resolutie bij een telefoon met 128 GB. Wie ProRes in 4K wil, moet minstens 256 GB opslagruimte hebben. Geen wonder: een minuutje filmen op dat hoge formaat kost al 6 GB opslag, dus dat gaat snel.

iCloud

Los daarvan krijgt Apple al jaren kritiek op de 128 GB opslag als instap. Bij telefoons van boven de 1000 euro zou 256 GB eigenlijk het minste moeten zijn. Weinig opslagruimte zal voor veel gebruikers echter wel een reden zijn om een abonnement op iCloud te nemen, voor automatische online opslag van hun foto's en video's. Onlangs nog passeerde Apple de mijlpaal van 1 miljard abonnees, waaronder ongetwijfeld veel iCloud-abonnementen.

Nieuwe actieknop

Verder zouden de nieuwe iPhones dit jaar een nieuwe knop krijgen. Boven de volumeknoppen zit al sinds jaar en dag een schakelaar om je iPhone op stil te zetten. Die zou plaatsmaken voor een nieuwe knop, die net zoals op de Apple Watch Ultra zelf is in te stellen. Zet er bijvoorbeeld de camera op, of de zaklamp. De nieuwe knop is ook te herkennen op uitgelekte hoesjes voor de nieuwe iPhone 15-modellen, dus ook dat wordt steeds zekerder.

De iPhone 15 Pro-modellen krijgen ook de nieuwe A17-chips, die door de Taiwanese chipfabrikant TSMC met een 3 nm-fabricageproces worden gemaakt. TSMC produceert de 3 nm-chips het eerste jaar exclusief voor Apple, waarbij de chipmaker zelf opdraait voor de kosten van defecte chips.

Meer iPhone 15-geruchten

Er is de afgelopen maanden nog meer uitgelekt over de nieuwe iPhones – bekijk voor alle geruchten ons overzicht.

De nieuwe iPhones worden naar verluidt onthuld op dinsdag 12 of woensdag 13 september. De prijzen zouden iets omhoog gaan vergeleken met de iPhone 14.

Hoe fietsen de tofste e-bikes van dit moment? Kom naar ons E-bike Event.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>