©Netflix

Netflix komt met games op je TV: deze nieuwe app gebruik je als controller

Netflix komt met games op je TV: deze nieuwe app gebruik je als controller

09-08-2023 11:31

Netflix biedt al een tijdje mobiele games aan. Een nieuwe controller-app voor de iPhone wijst op de volgende stap: Netflix-games op de televisie, speelbaar via je telefoon.

Een abonnement op Netflix biedt sinds eind 2021 ook toegang tot mobiele games. Inmiddels zijn het er een kleine 75, met eigen games rond bijvoorbeeld Stranger Things en Too Hot to Handle, maar ook bestaande titels als Oxenfree, Shovel Knight, en Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge. Games op tv ontbreken nog, maar daar lijkt nu verandering in te komen.

In maart schemerde al door dat Netflix bezig was met een test om games op tv te spelen, met een smartphone als controller. Nu heeft Netflix ook echt een app uitgebracht die je iPhone als controller gebruikt, ontdekte TechCrunch. De app heet 'Netflix Game Controller' en is er nog niet voor Android.

'Coming soon'

De omschrijving van de app is kort maar duidelijk: "Coming soon to Netflix. Speel games op je tv met de Netflix Game Controller. Deze Game Controller-app koppelt met je tv en laat je games op Netflix spelen met je telefoon of mobiele apparaat."

Als je de app opent, vraagt die om een game op je tv te openen om te beginnen. "Netflix Games op TV zijn in bèta", staat er ook in beeld. Netflix wil tegenover Amerikaanse media niet reageren op de app, maar een officiële onthulling kan nu niet lang meer duren. Netflix zet een app als deze immers niet per ongeluk in de App Store.

Grote game-ambities van Netflix

Netflix heeft al langer grotere ambities op het gebied van games, en opende vorig jaar een eigen gamestudio onder leiding van een oud-Zynga-topman. Het bedrijf ziet toekomst in cloud gaming, waarbij je games kan spelen zonder spelcomputer in huis. Een Netflix-topman zei vorig jaar wel dat Netflix daarbij niet op hetzelfde niveau zal spelen als PlayStation en Xbox.

Luister ook onze podcast: