© Clip Mouse

Deze computermuis draag je om je vingers

Deze computermuis draag je om je vingers

13-08-2023 15:24 Laatste update: 20:48

De Clip Mouse is een draagbare computermuis die je echt overal kan bedienen: er is geen plat oppervlak voor nodig. Je draagt de paperclipvormige gadget om je vingers.

De Clip Mouse moet alle functionaliteiten van een normale muis bieden, terwijl hij tegelijkertijd veel compacter en lichter is. Het U-vormige apparaat kan rond twee vingers gedragen worden en is niet dikker dan een vershoudclip. Door met je vingers op een touchscreen te tikken dat zich binnenin de clip bevindt, kun je links en rechts klikken, scrollen, naar de volgende of vorige pagina gaan en dubbelklikken. 

Het apparaat maakt gebruik van Bluetooth 5.0 en is compatibel met zowel Mac als PC. Volgens de makers zal die alle functies van de Apple Magic Mouse kunnen nabootsen. In de comments van de Kickstarter-campagne lieten de makers weten dat ze ook werken aan ondersteuning voor Linux. 

Geen oppervlakte nodig

In plaats van gebruik te maken van een optische sensor, zoals een typische computermuis, maakt de Clip Mouse gebruik van een gyroscopische module, net zoals controllers voor VR-games. Daardoor hebben gebruikers van de Clip Mouse geen oppervlak nodig om het apparaat te gebruiken. De makers benadrukken dat de muis alleen horizontale bewegingen detecteert, zodat de gebruikerservaring dezelfde is als bij een conventionele muis.

Nog een feature waarmee de Clip Mouse is uitgerust, is een kleine knop die met de duim bediend kan worden. Die is te gebruiken om de muis terug naar het midden van het scherm te verplaatsen, of om de bewegingsdetectie aan- en uit te zetten. Die laatste feature is vooral handig als je wilt typen, zonder dat de muis op het scherm beweegt.

59 euro

De muis is uitgerust met een lithium-ionbatterij die het volgens de makers zo'n 50 uur volhoudt op een volle lading. Opladen gaat via een USB-C-kabel.

De Clip Mouse is voor 59 euro te koop op Kickstarter. Het doelbedrag van de crowdfunding-campagne is al ruimschoots gehaald. De makers verwachten de apparaten vanaf oktober te leveren. 

Volg ons ook op sociale media voor meer gadget-nieuws.