©Unsplash

Apple Watch X wordt de 'grootste verandering tot nu toe'

Apple Watch X wordt de 'grootste verandering tot nu toe'

14 augustus - 11:11 Laatste update: 15:16

Volgend jaar verschijnt de tiende editie van de Apple Watch. Het wordt naar verluidt een dunner exemplaar met bloeddrukmeter en een nieuw soort magnetische bandjes. 

De geruchten over de Apple Watch Series 9 en de tweede Apple Watch Ultra van dit najaar wijzen op weinig grote vernieuwingen. De grote klapper zou Apple bewaren tot volgend jaar, meldt Bloomberg. De Apple Watch X zou in de geest van de iPhone X het apparaat deels opnieuw uitvinden. Bloomberg noemt het 'de grootste verandering tot nu toe' voor het Apple-horloge.

De Watch X zou dunner zijn dan de huidige Apple Watch, die sinds de Series 4 al 10,7 millimeter dik is. Uitwendig gebruikt de Apple Watch al sinds die Series 4 grofweg hetzelfde ontwerp, met sinds de Series 7 een iets groter scherm.

Magnetische bandjes

Ook zou Apple een nieuw soort bandjes overwegen, die magnetisch bevestigd kunnen worden. Dat zou slecht nieuws zijn voor de verzamelaars van Apple Watch-bandjes, die al sinds de eerste Apple Watch dezelfde aansluiting gebruiken. De bandjes worden in de behuizing van het horloge geschoven, wat handig werkt maar wel interne ruimte kost die ook voor bijvoorbeeld de batterij gebruikt zou kunnen worden.

Verder zou de Apple Watch X een bloeddruksensor krijgen. En het zou het eerste Apple-product worden met een microLED-scherm. Dat is een nog vrij duur alternatief voor OLED, met een hogere kleur- en lichtopbrengst. Er gaan al langer geruchten dat Apple werkt aan zo'n scherm, dat als eerste in de Watch komt: het kleinste scherm in de Apple-lijn.

Voortaan niet meer jaarlijks?

Apple zou de Apple Watch X in 2024 of 2025 willen presenteren. Het bedrijf zou kennelijk nog overwegen om af te stappen van een jaarlijkse vernieuwing, omdat de nieuwe functies bij de Apple Watch vaak kleiner zijn dan bij de iPhone, die ook jaarlijks wordt vernieuwd. De iPad zit echter eerder op een vernieuwing elke 18 maanden. Bloomberg verwacht echter dat Apple uit concurrentieoverweging toch het jaarlijkse schema zal aanhouden.

Luister ook onze podcast:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s