©Koyoju

sta bureau staand dutje slapen kantoor bed

Na het sta-bureau is er nu ook een sta-bed: staand een dutje doen op kantoor

14 augustus 2023 om 17:22

Heb je tijdens de stressvolle werkdag behoefte aan een powernap, maar is er op kantoor geen rustige ruimte met een bank of een bed? Dan is er nu de Giraffenap: een pod waarmee je staand een dutje doet, midden op de werkvloer. Dit sta-bed komt eerst op de markt in - hoe kan het ook anders - Japan

De Japanse fabrikant Koyoju Plywood Corporation heeft de Giraffenap onthuld: een pod die is bedoeld om 'comfortabel' verticaal een tukje te doen - net als een giraf. De Giraffenap ondersteunt het lichaamsgewicht op meerdere manieren, waaronder met kussens voor je hoofd, billen en schenen. Dit maakt volgens het Japanse bedrijf een 'vierpuntshouding mogelijk die nergens kracht vereist'. Bij deze houding zijn je knieën gebogen en is je torso naar voren gebogen.

Volgens de designers kun je op deze manier de rustgevende fase 2-slaap bereiken: een lichte slaap. De pod blokkeert al het lawaai van buitenaf. Het ziet eruit als een krappe telefooncel, dus voor claustrofoben is dit ongeschikt.

De Japanse fabrikant ziet de Giraffenap als een oplossing voor mensen die kampen met vermoeidheid en stress, maar die toch door moeten werken. "Doe een dutje terwijl je staat en herstel je lichaam en geest in korte tijd", zo luidt de belofte. Er is een alarm aanwezig, zodat je powernap niet te lang duurt. 

Ook in koffietentjes

De Giraffenap is niet alleen bedoeld voor op kantoor, de Japanners zien ook mogelijkheden in horecazaken. Volgens Japan Today wordt de eerste Giraffenap geïnstalleerd in een koffietentje in hartje Tokio - voor een ander soort boost dan cafeïne. De komende weken kunnen de eerste bezoekers daar staand tot rust komen.

De pod is eind dit jaar te koop, de prijs is nog niet bekend.

Volg ons voor meer nieuwe gadgets.