Tesla start nieuw offensief: goedkopere versies van Model S en X uitgebracht

©Unsplash

tesla model s standard range prijs nederland
15 augustus 2023 om 10:43

Tesla doet er weer een schepje bovenop. Het Amerikaanse automerk heeft twee goedkopere versies van zijn Model S en X gelanceerd. Ook heeft Tesla de prijzen van de Model Y in China opnieuw verlaagd, mogelijk een voorbode voor meer prijsverlagingen.

Tesla heeft vandaag in de VS de nieuwe Standard Range-uitvoeringen van de Model S en Model X geïntroduceerd. Die versies zijn 10.000 dollar goedkoper dan de normale edities, maar ze hebben ook een actieradius die tientallen kilometers kleiner is. Zo is het rijbereik van de normale Model S ruim 600 kilometer terwijl dat bij de Standard Range-variant 482 kilometer is.

Met de stap hoopt Tesla nieuw leven te blazen in deze twee oudere modellen. Het is nog niet bekend wanneer de Standard Range-versies in Nederland verschijnen. De Model S begint in ons land momenteel nog bij 107.490 euro en de Model X bij 116.490 euro.

Nieuwe prijsverlaging

Tesla gaat intussen in China mee in een nieuwe prijzenoorlog. Het bedrijf verlaagde zondag de prijzen van de Long Range en Performance-versies van zijn populairste auto, de Model Y. Daarmee reageerde Tesla op vergelijkbare acties van concurrenten Zeekr, onderdeel van Geely, en Zhejiang. Tesla hoopt zo weer meer klanten te trekken, nu de verkoop in China in het slop is geraakt. Chinese rivalen als BYD en Nio behaalden afgelopen maand juist verkooprecords.

In Nederland verlaagde Tesla dit jaar twee keer zijn prijzen, bedoeld om de vraag naar zijn auto's op gang te houden. Onlangs startte Tesla met de productie van zijn elektrische pick-uptruck Cybertruck, hoewel de massaproductie van dat model pas volgend jaar op gang komt.

Lees ook: Tesla die in de VS total loss werd verklaard rijdt weer rond in Oekraïne