©Unsplash

iPhone 15 Pro Max meerdere weken vertraagd? 'Sony heeft beeldsensor te laat klaar'

iPhone 15 Pro Max meerdere weken vertraagd? 'Sony heeft beeldsensor te laat klaar'

22-08-2023 09:43 Laatste update: 09:45

De duurste van de vier nieuwe iPhone 15-modellen zou pas in oktober op de markt komen. De iPhone 15 Pro Max krijgt een geavanceerdere camera dan de andere versies, maar leverancier Sony zou de beeldsensor niet op tijd gereed hebben.

Apple kondigt naar verwachting de iPhone 15-lijn op 12 september aan, waarna de meeste modellen vanaf 22 september verkrijgbaar zullen zijn. Maar de iPhone 15 Pro Max verschijnt mogelijk pas in oktober. Een analist van de zakenbank Morgan Stanley zegt dat de introductie van de iPhone 15 Pro Max '3 tot 4 weken' vertraging oploopt, meldt 9to5Mac. Cameraleverancier Sony zou de beeldsensor van de Pro Max niet op tijd gereed hebben gehad, waardoor de productie later op gang is gekomen.

Periscopische lens

De nieuwe iPhone 15 Pro Max wordt volgens geruchten de eerste iPhone met een periscopische lens, die een grotere optische zoom mogelijk maakt. Meerdere Android-telefoons hebben al zo'n lens, die bestaat uit een zoomlens met een spiegeltje eraan. Dat zorgt ervoor dat de zoomlens binnenin de telefoon in- en uit kan schuiven, zonder dat er een hele lange lens uit het toestel steekt. De andere iPhone 15-modellen zouden nog geen periscopische lens krijgen.

In juli doken er berichten op over productieproblemen met het scherm van de iPhone 15 Pro, maar die lijken op tijd te zijn opgelost. Een andere analist, van Bank of America, voorspelde eerder ook dat de verzendingen van sommige iPhone 15-modellen naar oktober zouden worden verschoven. 

Het komt vaker voor dat Apple één van de nieuwe iPhone-modellen later dan de rest op de markt brengt. Dat gebeurde vorig jaar nog met de iPhone 14 Plus, die ook pas in oktober verscheen.

Veel vernieuwingen in iPhone 15

De nieuwe iPhone 15-lijn krijgt opvallend veel vernieuwingen. Zo wordt de Lightning-poort waarschijnlijk vervangen door USB-C. Ook zouden de Pro-modellen dunnere schermranden hebben, een zijkant van titanium in plaats van roestvrij staal krijgen en zou de mute-knop plaatsmaken voor een programmeerbare actieknop.

De iPhone 15’s krijgen verder een grotere batterij, zijn sneller op te laden en hebben meer opslagruimte.

Tegelijk met de onthulling van de nieuwe iPhones zouden ook de nieuwe Apple Watches worden aangekondigd: de Apple Watch Series 9 en Watch Ultra 2. 

Lees ook: iPhone 15 wordt een mooie upgrade