©Bright

Vernieuwde iPad Pro wordt 'grootste update sinds 2018'

Vernieuwde iPad Pro wordt 'grootste update sinds 2018'

27-08-2023 16:10

Apple hoopt volgend jaar met een flink verbeterde iPad Pro de ingestorte iPad-verkoop weer uit het slop te trekken. De nieuwe high-end tablet zou onder meer snellere chips en een OLED-scherm krijgen.

De verkoop van iPads daalde vorig kwartaal naar het laagste niveau sinds begin 2020. Apple blijft wel de marktleider op de tabletmarkt, met een aandeel van zo'n 37 procent. Andere fabrikanten van tablets kampen namelijk ook al tijden met een fors gedaalde vraag. Apple hoopt volgend jaar op een ommekeer met een nieuwe iPad Pro, schrijft Mark Gurman van Bloomberg, die vaker over de plannen van Apple schrijft. Het wordt volgens hem 'de grootste update van de iPad Pro sinds 2018', toen Apple met het huidige ontwerp van de tablet kwam.

OLED-scherm en M3-chips

De nieuwe iPad Pro zou de volgende generatie M3-chips krijgen. Ook wordt de nieuwe iPad Pro volgens Gurman de eerste Apple-tablet met een OLED-scherm. Dat zorgt onder meer voor een grotere helderheid, hoger contrast en diepere zwarttinten. De nieuwe iPad Pro verschijnt in de formaten 11 en 13 inch. 

Daarnaast komt Apple volgens Gurman met een verbeterd Magic Keyboard met een groter trackpad. Daarmee moet je de iPad Pro nog meer als een alternatief voor een MacBook kunnen gebruiken. 

Pas over een half jaar

Pas komende 'lente of in het begin van de zomer' zou Apple de nieuwe iPad Pro presenteren. Voor die tijd verwacht Gurman alleen 'kleine updates' voor de andere iPads. Afgelopen oktober kwam Apple nog met een goedkope iPad van de 10e generatie. Daarnaast zijn er nog de iPad Mini en de iPad Air.

Apple onthult volgens Gurman op 12 september de nieuwe iPhone 15-lijn en de nieuwe Apple Watches

Lees ook: iPhone 15 wordt een mooie upgrade: hier kijken we het naar uit