Deze eerste smartwatch van Nothing kost 'bijna niets'

©Nothing

goedkope smartwatch nothing smart watch
28 augustus om 19:43
Laatste update: 28 augustus om 19:44

Gadgetmerk Nothing kwam de afgelopen twee jaar al met eigen smartphones en oordoppen, binnenkort komt daar een smartwatch bij. Volgens uitgelekte informatie wordt het een betaalbaar slim horloge.

Nothing kondigde onlangs zijn nieuwe submerk CMF aan, bedoeld voor goedkope oordoppen en smartwatches. Die CMF-lijn komt naast de Nothing Phone 2 en de premium oordoppen van het merk, dat in 2021 werd gestart door OnePlus-oprichter Carl Pei. De eerste drie CMF-gadgets zijn nu uitgelekt, via marketingmateriaal dat in handen kwam van TechLeaksZone. Daarop zijn de eerste drie apparaten van 'CMF by Nothing' te zien: een USB-C-oplader met 65W-snelladen, draadloze Buds Pro-oordopjes met noise-cancellation en een smartwatch genaamd Watch Pro. 

Watch Pro 

De eerste smartwatch van Nothing is de meest opvallende van de drie. De Watch Pro heeft een vierkant schermpje met sterk afgeronde hoeken en een oranje bandje, dat direct aan de aluminium behuizing vast lijkt te zitten. De smartwatch heeft volgens de uitgelekte informatie een 1,96 inch amoled-scherm met 600 nits en 50 Hz. De Watch Pro bevat ook sensoren voor het meten van je hartslag, bloedzuurstofgehalte, stress en slaap. 

De gadget heeft een 330 mAh-batterij, goed voor een batterijduur van 13 dagen, en is water- en stofbestendig (IP68). Bij bellen via bluetooth wordt er ruisonderdrukking met behulp van AI toegepast.

'Geen WearOS'

Opvallend is dat de Nothing-smartwatch niet lijkt te werken met het WearOS-systeem van Google, zoals de smartwatches van bijvoorbeeld Samsung en Oppo. Er staat in het materiaal in elk geval geen enkele verwijzing naar.

Even opmerkelijk is de prijs die er wordt genoemd: omgerekend ruim 50 euro. Eind september weten we de definitieve specs en prijs, want dan vindt de presentatie plaats.

Lees ook: Apple Watch X wordt de 'grootste verandering tot nu toe'