Apple onthult iPhone 15 op 12 september: dit kun je verwachten

©Apple

iPhone 15 apple event 12 september
29 augustus 2023 om 18:01
Laatste update: 29 augustus 2023 om 18:22

Dinsdag 12 september is het zover: dan is Apple's jaarlijkse iPhone-onthulling. Naast de vier nieuwe iPhone 15-modellen verwachten we ook twee nieuwe Apple Watches en mogelijk een kleine upgrade voor de AirPods.

Het is geen volledige verrassing, maar nu is het officieel: op dinsdag 12 september om 19 uur Nederlandse tijd is het zover. Dan is Apple's jaarlijkse iPhone-event, inmiddels traditiegetrouw vanuit het Steve Jobs Theater op Apple Park in Cupertino. 

Veel vernieuwingen

Vanaf zijn thuisbasis onthult Apple naar verwachting vier nieuwe iPhones. De iPhone 15-lijn belooft een behoorlijk grote update te worden, met onder meer een periscopische lens voor de iPhone 15 Pro Max, en een titanium behuizing en dunnere schermranden voor de Pro-modellen. De nieuwe iPhones krijgen voor het eerst een usb-c-poort. Daarnaast zou de muteknop worden vervangen door een actieknop die je zelf kan instellen.

De nieuwe iPhones hebben verder andere kleuren, grotere batterijen, meer opslagruimte en er komen nieuwe Apple-hoesjes. De Pro-modellen krijgen voor het eerst een 3nm-chip. De prijzen zouden iets omhoog gaan

Bij de uitnodiging aan media stuurde Apple vanavond deze afbeelding met de slogan 'Wonderlust' mee:

Nieuwe Apple Watches

Naast de iPhones onthult Apple in september ook vaak de nieuwe versies van de Apple Watch. Dit jaar staan de Series 9 en de Ultra 2 op de rol. Voor het eerst in jaren zou Apple de horloges voorzien van een nieuwe chip, gebaseerd op de A15-chip uit de iPhone 13. Dat zou vooral de accuduur ten goede moeten komen.

Het ontwerp van de verschillende Apple Watches zou dit jaar niet veranderen, wel zou Apple de vorig jaar geïntroduceerde thermometer bij de nieuwe modellen mogelijk meer functies geven. De Ultra zou op zijn beurt lichter worden dan het huidige exemplaar. Wellicht komt de Ultra 2 ook in twee kleuren: titanium naturel, en een donkerdere variant.

Nieuwe AirPods

Apple zou tijdens het event volgens Bloomberg ook een nieuwe versie van de AirPods aankondigen. De vernieuwde AirPods zouden een oplaaddoosje met USB-C-poort krijgen, een logische stap nu de iPhone ook de overgang naar USB-C maakt.

Apple-event live volgen

Het Apple-evenement zal op 12 september vanaf 19:00 uur live te volgen zijn via Apple.com, de YouTube-pagina van Apple en in 4K via de TV-app op Apple TV.

Bright is bij de onthulling aanwezig. We doen live verslag van het nieuws en zullen naderhand onze eerste indrukken en hands-ons delen.

Lees al het nieuws over Apple.