©Bright

iPhone 15 Pro-hoesje uitgelekt: nieuwe actieknop al te zien

iPhone 15 Pro-hoesje uitgelekt: nieuwe actieknop al te zien

31-08-2023 22:35 Laatste update: 01-09-2023 09:55

De nieuwe iPhone 15 Pro zou op de plek waar nu nog de muteknop zit een nieuwe actieknop krijgen. Met dat knopje start je dan snel allerlei zelf ingestelde functies. Op de techbeurs IFA in Berlijn kwamen we al nieuwe iPhone-cases tegen, die de komst van de actieknop op de iPhone 15 Pro lijken te bevestigen.

Op 12 september wordt de iPhone 15 aangekondigd. Een opvallende vernieuwing bij de twee Pro-modellen zou een nieuwe actieknop zijn. Die aanraakgevoelige knop komt op de plek waar nu het schuifje van de mute-knop zit, aan de linkerzijkant. De nieuwe knop werkt vergelijkbaar met de action button op de Apple Watch Ultra. Je zou negen verschillende acties aan het knopje kunnen koppelen, zoals het starten van de camera, zaklamp en dictafoon, en het aan- of uitzetten van de focus-modus of de stille modus.

Meerdere fabrikanten van iPhone-cases zijn nu al klaar voor de nieuwe iPhone 15 Pro met de action button. Dat bleek donderdag ook op de techbeurs IFA 2023 in Berlijn. Bij de stand van Casetify, een fabrikant van smartphone-cases, stuitten we op vermeende iPhone 15 Pro-cases. Ze worden volgens een woordvoerder vlak na de introductie van de iPhone 15 op de markt gebracht. De getoonde hoesjes gaan tussen 60 en 90 euro kosten. 

Bekijk hieronder de foto's of lees hier meer over de nieuwe actieknop.

Lees al het nieuws over de iPhone 15.