Instagram laat je posts binnenkort alleen delen met 'goede vrienden'

©Unsplash

instagram goede vrienden app
7 september 2023 om 09:31
Laatste update: 7 september 2023 om 09:37

Instagram komt met een functie waarmee je posts alleen kunt delen met jouw groep van 'goede vrienden'. Dat moet gebruikers weer vaker berichten laten plaatsen op de app, die de afgelopen jaren steeds onpersoonlijker is gaan aanvoelen.

Instagram is de nieuwe post-functie al uitgebreid aan het testen. Veel gebruikers kwamen hem de afgelopen dagen tegen. Voordat je iets plaatst, krijg je de keuze om dit te doen naar 'iedereen' of alleen naar je 'goede vrienden'. Instagram-moederbedrijf Meta bevestigt inmiddels tegen TechCrunch dat de functie in 'geselecteerde landen’ wordt getest, maar welke landen dat zijn, is niet bekend. 

Bij Stories kan het al langer

Instagram heeft al sinds 2018 een optie om zo'n eigen privélijst van 'goede vrienden' in te stellen. Die kun je gebruiken bij het delen van een Story. Ook kun je met de Notes-functie tekstupdates delen met je vriendengroep. Anderen zien overigens niet wie jij in jouw vriendenlijstje hebt geplaatst.  

Stories die alleen voor goede vrienden zijn hebben een groene markering en staan vooraan in de rij met Stories. Het is nog niet duidelijk of de posts voor goede vrienden ook bovenaan de feed komen te staan.

Instagram steeds onpersoonlijker

Instagram-gebruikers klagen al jaren dat het sociale netwerk steeds onpersoonlijker aanvoelt, doordat de app steeds meer posts van bekende personen en influencers toont in hun feeds. Daardoor zou de drempel om iets te delen als een post ook steeds hoger worden. De nieuwe functie kan ervoor zorgen dat mensen weer meer persoonlijke dingen plaatsen die alleen zijn bedoeld voor een kleine groep mensen die ze echt goed kennen.

Lees meer tech-nieuws.