Uber-app verklapt nieuwe dienst om mensen voor klusjes in te huren

© Uber

uber taskrabbit fiverr werk klusjes freelance platform
10 september 2023 om 09:47

Uber is bezig met de ontwikkeling van een dienst die lijkt op TaskRabbit. Met de functie, die voorlopig de bijnaam 'Chore' draagt, kun je mensen inhuren voor allerlei karweien of kan je zelf diensten aanbieden.

De ontwikkeling van Chore (het Engelse woord voor klus) is nog niet officieel aangekondigd, maar programmeur Steve Moser heeft de verborgen code voor deze functie ontdekt in de Uber-app op iOS. Uit de code blijkt dat gebruikers binnenkort een 'taakvervuller' kunnen inhuren voor minstens één uur. Daarnaast kunnen ze kiezen uit verschillende taken, bepalen hoelang deze taken zullen duren en wanneer ze moeten beginnen. Dat vertelde Moser aan Bloomberg.

Uit de code blijkt dat gebruikers een adres zullen moeten ingeven, waarna ze nog eens moeten checken of die klopt. Ten slotte moeten ze op een knop drukken om een aanvraag in te dienen. De app zal vervolgens berekenen hoeveel een dienst zal kosten, gebaseerd op de verwachte tijd om een taak uit te voeren. 

Schoonmakers en verhuizers

Concrete voorbeelden van taken zijn er nog niet, omdat de code zich nog in een zeer vroeg stadium bevindt. Als de functie lijkt op TaskRabbit, kunnen gebruikers vooral schoonmaak-, huishoud- en verhuisdiensten aanvragen. Het Amerikaanse TaskRabbit, in 2017 overgenomen door IKEA, is al in meerdere Europese landen actief, maar nog niet in Nederland. Op andere apps, zoals Fiverr, kan je vooral IT-diensten zoals webdesign, logo design en video-editors vinden.

Het is überhaupt nog niet zeker of het bedrijf Chore echt zal uitbrengen. Uber test nieuwe features meestal uit in beperkte locaties, maar tot nu toe wordt dat met Chore nog niet gedaan. Uber heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

Uber Eats

Het is overigens niet de eerste keer dat verborgen code voor nieuwe functionaliteiten wordt gevonden bij Uber. Eerder dit jaar ontdekten gebruikers dat het bedrijf een AI-chatbot ontwikkelt om Uber Eats gebruiksvriendelijker te maken. De ontwikkeling daarvan werd in augustus bevestigd door ceo Dara Khosrowshahi tijdens een interview met Bloomberg. Veel details daarover zijn voorlopig nog niet bekend.