©HMD Global

nokia hmd global nieuwe smartphones merken

Nokia-maker HMD gaat ook smartphones onder HMD-merk verkopen

12 september 2023 om 13:39

Telefoons van het merk Nokia worden sinds 2017 gemaakt door het eveneens Finse HMD Global. Nu wil het bedrijf naast de telefoons met het Nokia-merk ook eigen HMD-telefoons op de markt brengen.

De nieuwe lijn HMD-telefoons werd op LinkedIn aangekondigd door HMD-topman Jean-Francois Baril. Ook zegt Baril dat HMD "spannende nieuwe partners" heeft waar het telefoons mee gaat maken. Het is nog niet duidelijk wie die partners zijn, en ook niet wanneer de HMD-telefoons op de markt komen.

"Het was een geweldige reis als 'HMD - de thuisbasis van Nokia-telefoons' - een exclusieve positie die we de afgelopen zes jaar hebben bekleed", zei Baril. "Nu zijn we klaar voor de volgende stap op onze reis - om onafhankelijk de markt te betreden als een kracht om een nieuwe wereld voor telecommunicatie te creëren die gericht is op de behoeften van de consument."

Nog steeds vooral midrange?

HMD heeft tot nu toe vooral budget en midrange-telefoons uitgebracht onder het Nokia-merk. Het lijkt erop dat de HMD-telefoons ook die richting uitgaan. Baril spreekt van het voortzetten van "ontwerp voor een duurzamere en betaalbare toekomst".

De fabricage van de Nokia-telefoons wordt verzorgd door Foxconn, vooral bekend als de maker van iPhones. Foxconn-topman Terry Gou is tevens de hoofdeigenaar van HMD Global. Nokia en HMD zelf worden echter nog steeds grotendeels geleid door mensen die ook bij het voormalige Nokia aan het roer stonden, met een hoofdkantoor in het Finse Espoo.

Lees meer nieuws over smartphones.