©Apple

iphone 15 pro max kopen levertijd release datum apple store levering

Lang wachten op iPhone 15 Pro Max: levering pas half november

15 september 2023 om 16:18
Laatste update: 15 september 2023 om 17:57

Apple begon vrijdagmiddag met de pre-orders van de nieuwe iPhone 15. Van de vier versies was de voorraad van de duurste, de iPhone 15 Pro Max, erg beperkt. Wie de Pro Max nu bestelt, heeft hem pas half november in huis.

Sinds vrijdag 14 uur is het mogelijk om de nieuwe iPhone 15's vooruit te bestellen. De eerste nieuwe iPhones zijn vanaf 22 september verkrijgbaar, maar voor veel modellen liepen de levertijden binnen mum van tijd op naar meerdere weken. Op de iPhone 15 Pro Max moet je het langst wachten. Sommige varianten van de Pro Max worden pas tussen 6 en 13 november geleverd. De blauwe en zwarte versies van de Pro Max zijn nog wel in oktober leverbaar. 

Het Max-effect

De iPhone 15 Pro Max heeft als eerste iPhone een periscopische zoomlens, die 5x optische zoom biedt. Analisten hadden voorafgaand aan het Apple-event al verwacht dat de Pro Max dit jaar de populairste iPhone zou worden, ondanks dat dit de duurste van het stel is. In Nederland is de Pro Max verkrijgbaar vanaf 1479 euro.

De Pro-modellen zijn ook weer erg in trek. Veel iPhone 15 Pro-varianten worden nu tussen 2 en 9 oktober geleverd, maar ook die levertijden kunnen verder oplopen. Alleen de duurdere Pro-versies met veel opslagruimte zijn soms sneller leverbaar.

Roze iPhone 15

Ook de iPhone 15 met 128 GB opslag in de roze kleur heeft relatief weinig voorraad en wordt pas tussen 2 en 9 oktober geleverd. Van de iPhone 15 en 15 Plus zijn meerdere versies nog wel op 22 september leverbaar.

Apple ging vrijdagmiddag ook van start met de pre-orders van de nieuwe Apple Watch Series 9 en Ultra 2.

Lees meer over de iPhone 15.