©Samsung

Samsung zet pagina te vroeg online: nieuwe telefoon, tablet en oordopjes uitgelekt

Samsung zet pagina te vroeg online: nieuwe telefoon, tablet en oordopjes uitgelekt

22-09-2023 18:03

Samsung heeft per ongeluk te vroeg een pagina over zijn nieuwe Fan Edition-lijn online gezet. Zo zijn de nieuwe Galaxy S23 FE-smartphone, Galaxy Buds FE-oordoppen en de tablet Galaxy Tab S9 FE al te zien.

Op de Argentijnse site van Samsung stond een productpagina van de nieuwe FE-gadgets al even openbaar. De fout werd opgemerkt door de Samsung-fansite SamMobile. Het ontwerp van de Galaxy S23 FE lijkt zoals verwacht erg op die van de Galaxy S23, die in februari verscheen, met achterop drie cameralenzen. In een nieuwe teaser van Samsung India staan die cameralenzen ook centraal. 

De FE-versie is meestal iets goedkoper en daardoor zou het toestel niet de snelste chip krijgen, maar de Exynos 2200 of de Snapdragon 8 Gen 1. Die chips zaten vorig jaar in de Galaxy S22-serie. De nieuwe tablet ondersteunt volgens de gelekte afbeelding opnieuw de S Pen.

De Galaxy Buds FE krijgen volgens de uitgelekte informatie drie microfoontjes, actieve ruisonderdrukking, Bluetooth 5.2 en verwisselbare wingtips. De batterijduur zou bij gebruik van de laadcase 30 uur zijn. De prijs ligt waarschijnlijk rond de 100 euro.

Op dezelfde dag als de Google Pixel 8?

Ook opvallend is de datum die op een van de afbeeldingen van Samsung vermeld staat: 4 oktober. Mogelijk kondigt het bedrijf de nieuwe smartphone, oordopjes en tablet in de FE-lijn op die dag aan. Dat zou een curieuze timing zijn, want op precies dezelfde dag presenteert Google ook zijn nieuwe Pixel 8-telefoons. Google heeft ook al een voorproefje van de Pixel 8 en 8 Pro laten zien.

Lees meer nieuws over Samsung.