©Creative Commons

jony ive apple ontwerper openai ai gadget kunstmatige intelligentie

'OpenAI bespreekt eigen gadget met oud-Apple-ontwerper Jony Ive'

27 september 2023 om 12:19

Voormalig Apple-hoofdontwerper Jony Ive zou met OpenAI in gesprek zijn over de ontwikkeling van een 'hardwareproject'.

Jony Ive werkte tot 2019 als hoofdontwerper voor Apple, en was verantwoordelijk voor het design van alle iPhones, iPads, Apple Watches, Macs en meer. Ive richtte zijn eigen ontwerpbureau op, LoveFrom. Apple werkte met LoveFrom samen, maar stopte daar vorig jaar mee. Ive richt zich met zijn firma ondertussen op alles van platenspelers en lettertypen tot ontwerp voor Airbnb en Ferrari.

In dat rijtje komt mogelijk ook een AI-gadget, schrijft The Information nu. Jony Ive zou in gesprek zijn met OpenAI-topman Sam Altman over een 'hardwareproject' rond kunstmatige intelligentie. Het is nog niet duidelijk waar het precies om gaat, maar de gesprekken zouden gaan over "nieuwe hardware voor het tijdperk van AI".

Meer oud-Apple-mensen maken AI-gadgets

Bij de gesprekken zou ook Masayoshi Son aanwezig zijn geweest, topman van SoftBank. Die grote Japnse techinvesteerder stak al veel geld in OpenAI. De ontwikkeling van een gadget van OpenAI zou opnieuw veel geld kunnen binnenbrengen voor het AI-bedrijf.

Ive is niet de eerste oud-Apple-medewerker die zich richt op een AI-gadget. Het bedrijf Humane, opgericht door oud-Apple ontwerpers en technici, onthulde eerder dit jaar met de Ai Pin. Die button met kunstmatige intelligentie volgt wat de gebruiker doet, en kan relevante informatie op hun hand projecteren.

Lees meer nieuws over kunstmatige intelligentie.