ChatGPT kan nu weer antwoorden met actuele online-informatie

©Pexels

chatgpt actuele informatie gpt internet
27 september 2023 om 23:03

ChatGPT kan voortaan weer realtime informatie van internet gebruiken bij het genereren van antwoorden. De data zijn niet langer beperkt tot gegevens van voor september 2021.

De online-functie werd begin juli door ChatGPT-maker OpenAI stopgezet, omdat gebruikers er volledige teksten van artikelen als antwoorden mee konden krijgen. Daarmee werden de rechten van uitgevers geschonden. OpenAI maakte woensdagavond bekend dat ChatGPT Plus-gebruikers vanaf nu weer antwoorden met daarin online-informatie en links naar de bronnen krijgen. "We zullen dit binnenkort uitbreiden naar alle gebruikers", aldus OpenAI.

Het inschakelen van de functie kan door in de instellingen te gaan naar 'Beta-features' en dan 'Browse met Bing' aan te klikken. Voor de online-informatie gebruikt ChatGPT een integratie met de Microsoft-zoekmachine. Het stopzetten volgde waarschijnlijk nadat bleek dat ChatGPT-gebruikers gratis artikelen achter paywalls konden lezen.

ChatGPT kan ook terugpraten

Eerder deze week kwam OpenAI ook al met een grote update voor ChatGPT, waarmee je kan praten tegen de chatbot en ook gesproken antwoorden terugkrijgt. De spraakfunctie is nog alleen beschikbaar in de iOS- en Android-app van de chatbot en het werkt nog het beste in het Engels.

Ook kan je nu afbeeldingen toevoegen aan vragen en opdrachten. De spraak- en fotofuncties zijn er voorlopig alleen voor gebruikers met een betaald abonnement. ChatGPT Plus kost 20 dollar per maand en biedt toegang tot het verbeterde AI-model GPT-4.

Lees ook: Deze nieuwe AI-functies komen naar WhatsApp en Instagram