©F1 TV

viaplay f1 tv pro samenwerking deal

Viaplay sluit deal met F1: abonnees krijgen toegang tot F1 TV Pro

29 september 2023 om 10:08
Laatste update: 29 september 2023 om 14:15

De Formule 1 en Viaplay zijn in Nederland een strategische samenwerking aangegaan. Viaplay-abonnees krijgen vanaf volgend jaar ook toegang tot F1TV Pro. Die dienst blijft ook los voor een lager bedrag beschikbaar.

Volgens de nieuwe overeenkomst blijft Viaplay net als de afgelopen tijd alle F1-races uitzenden, inclusief de kwalificatie- en trainingssessies, met eigen Nederlands commentaar. Ook alle eigen Viaplay-producties rondom de wedstrijden en kwalificaties blijven gewoon bestaan, zoals de voor- en nabeschouwingen.

Nieuw is de toegang tot F1 TV Pro. Viaplay-abonnees krijgen dan dezelfde mogelijkheden als gebruikers die een los abonnement op F1 TV Pro hebben, zoals keuze tot meer commentatoren uit verschillende landen. Nederlanders die de afgelopen jaren al F1 TV Pro nemen, zeggen dat mede te doen vanwege het Engelstalige commentaar. Bovendien biedt F1 TV Pro toegang tot meer beelden, zoals van de pitlane en van onboards in de wagens.

Gunstige overeenkomst

De overeenkomst is redelijk gunstig voor de Nederlandse F1-kijker, omdat F1 TV Pro met 7,99 euro per maand of 64,99 euro per jaar veel goedkoper is dan Viaplay, met een maandprijs van 15,99 euro. Viaplay biedt dan wel toegang tot veel meer, zoals de Premier League en allerlei series. Wie echter alleen Formule 1 wil kijken, is bij F1 TV Pro goedkoper uit. En wie Viaplay heeft, krijgt nu dus toegang tot meer mogelijkheden om F1 te kijken.

In sommige andere landen is F1 TV Pro echter niet beschikbaar, omdat de Formule 1 daar andere overeenkomsten heeft gesloten. Zo zijn Britten bijvoorbeeld veroordeeld tot het veel duurdere Sky. Max Verstappen, ambassadeur van Viaplay Nederland, is blij met de samenwerking. "Ik ben trots op de unieke content die we in samenwerking met Viaplay produceren voor zowel de fans in Nederland als de rest van de wereld. Het is goed nieuws dat Viaplay en F1 TV Pro gaan samenwerken, waardoor de Nederlandse kijkers elk raceweekend van nog meer actie kunnen genieten."

Lees meer nieuws over Viaplay.