©Viaplay

viaplay jaar abonnement aanbieding korting formule 1 f1 premier league

Viaplay schrapt jaarabonnement: 1 miljoen Nederlanders gaan per maand betalen

11 september 2023 om 17:13
Laatste update: 11 september 2023 om 18:55

Ondanks de financiële problemen voor Viaplay, zegt de streamingdienst in Nederland nog steeds 'meer dan 1 miljoen abonnees' te hebben. Nederlanders gaan vanaf nu per maand betalen voor Viaplay, want de streamer heeft zijn jaarabonnement geschrapt. 

Viaplay biedt voortaan niet langer een jaarabonnement aan, alleen nog duurdere maandelijkse lidmaatschappen. Het jaarabonnement was de goedkoopste optie om te kijken naar de streamingdienst. Het Zweedse bedrijf bevestigt het schrappen van het jaarabonnement tegen Streamwijzer en noemt als reden dat het zich voortaan 'alleen richt op het maandelijkse aanbod'. De streamer zegt 'van tijd tot tijd' te komen met 'bundels of prijsacties'.

"Onze streamingdienst heeft nu meer dan 1 miljoen abonnees in Nederland en we zijn erg blij met de ontwikkeling die we op de Nederlandse markt doormaken", zegt een woordvoerder tegen Streamwijzer. Eind juli zei Viaplay ook al te verwachten dat de Nederlandse activiteiten 'binnenkort winstgevend' zouden zijn.

Steeds duurder

Per maand kost Viaplay 15,99 euro. In juni bood de Zweedse streamer nog tijdelijk een jaarabonnement van 99 euro aan. Voor huidige gebruikers met een jaarabonnement gaat dit, zodra het afloopt, automatisch over op het maandelijkse lidmaatschap. Viaplay is samen met het Premium-abonnement van Netflix, dat ook 15,99 per maand kost, de duurste streamingdienst van ons land. Onlangs stopte Viaplay ook al met zijn dagpas bij KPN, dat slechts één Formule 1-raceweekend werd aangeboden.

Viaplay ging in maart 2022 in Nederland van start, met een tijdelijke maandprijs van 9,99 euro. Dat werd later 13,99 euro. In maart van dit jaar volgde een prijsverhoging. In een presentatie in juli sprak Viaplay ook over het doorvoeren van 'jaarlijkse prijsverhogingen'.

In zwaar weer

Het Zweedse bedrijf verkeert al een tijd in financieel zwaar weer door tegenvallende prestaties, gevolgd door het instorten van de beurskoers. Viaplay voerde daarna forse bezuinigingen door. Uiteindelijk wil de streamingdienst alleen in Scandinavië en Nederland actief blijven, waarbij de focus op sport ligt. 

Het bedrijf sluit ook een overname niet uit. De Franse mediagigant Canal+ en de Tsjechische PPF Group kochten recent al aandelen in Viaplay Group.

Strijd om de Formule 1

In Nederland zendt Viaplay nog tot en met volgend jaar de Formule 1 uit. Ook heeft het de komende jaren de Nederlandse uitzendrechten van de Premier League en de Bundesliga. De grote vraag is of Viaplay vanaf 2025 ook nog de Formule 1 in Nederland mag aanbieden. Volgens geruchten zou VodafoneZiggo meer willen bieden op de uitzendrechten.

Lees meer nieuws over Viaplay.