Apple weet waarom iPhone 15 te warm wordt en komt met een oplossing

©Bright

iphone 15 apple ios update oververhitting oververhit hitte
1 oktober 2023 om 10:28
Laatste update: 1 oktober 2023 om 11:22

Apple zegt de oververhitting van de iPhone 15 binnenkort op te lossen via een software-update. Het probleem wordt deels veroorzaakt door een fout in iOS 17. Ook zorgen sommige apps van derden ervoor dat de iPhone te warm wordt.

Apple heeft na een week vol klachten over iPhone 15's die te warm werden, in een reactie een oplossing via een software-update beloofd. Wanneer die update verschijnt, is nog niet bekend.

Naast de ontdekte fout in iOS 17 zegt Apple dat 'sommige updates van apps van derden' ervoor zorgen dat ze het systeem overbelasten. "We werken met deze appontwikkelaars aan oplossingen, die vanaf nu uitgerold worden." Instagram is een van de apps die al een update met een fix heeft uitgebracht. Ook Uber en het racespel Asphalt 9 zouden problemen veroorzaken.

Titanium en chip

De warmteproblemen hebben volgens Apple niets te maken met de nieuwe titanium behuizing in de iPhone 15 Pro en Pro Max. Het bedrijf beweert dat het nieuwe ontwerp juist tot een betere warmteafvoer leidt dan iPhones met roestvrij staal.

De software-update zal volgens Apple de chip in de iPhones niet beperken, waardoor de prestaties niet minder zouden worden.

Geen gevaar

Apple wijst er ook op dat het normaal is dat een nieuwe iPhone de eerste dagen na de installatie wat warmer kunnen worden, omdat er dan op de achtergrond allerlei acties worden uitgevoerd, zoals het indexeren van data.

Volgens Apple vormen de hogere temperaturen geen veiligheidsrisico. Als een iPhone te heet wordt, dan toont het een speciaal waarschuwingsscherm. Gebruikers kunnen dan nog alleen noodoproepen doen. 

Klachten

Enkele duizenden bezitters van de iPhone 15 klaagden de afgelopen dagen via de Apple-webfora dat hun nieuwe telefoon te heet werd. Ook verschenen filmpjes waarbij met warmtecamera's werd getoond dat de iPhone 15 temperaturen van boven de 45 graden Celsius had. Sommige van de gebruikers schreven op de Apple-fora dat ze hun nieuwe iPhone vanwege de problemen alweer hadden geretourneerd.

Lees ook: iPhone 15 oververhit? Zo houd je hem koel