©Bright

iphone 15 speaker probleem krakend geluid iphone15

iPhone 15 heeft nóg een probleem: een krakende speaker

2 oktober 2023 om 23:20

Gebruikers van de iPhone 15 klagen niet alleen over dat hun telefoon veel te warm wordt, sommigen hebben ook last van een ander probleem: de speaker in hun iPhone begint te ratelen of kraken bij hoge volumes.

Meerdere iPhone 15-gebruikers hebben geklaagd over de luidsprekers in hun nieuwe smartphone. Apple-fanaat en TikTokker MilesAboveTech zegt dat hij inmiddels aan zijn derde iPhone 15 Pro Max toe is, omdat de vorige twee exemplaren hetzelfde speakerprobleem hadden. Volgens hem kraakt de iPhone 15 Pro Max 'alsof er water in zit' als hij liedjes of video's op 80 procent volume of meer afspeelt.

Ook bij de Apple-fora, Reddit en Mac-fansites komen er meldingen over dit probleem met de speaker in de iPhone 15 binnen. "Zo te lezen hebben meer mensen dit probleem, wat vreemd is, omdat de speakers op de iPhones meestal geweldig zijn en bijna nooit problemen hebben", aldus MilesAboveTech.

Ook bij telefoongesprekken

Op het forum van MacRumors schreef een iPhone 15-gebruiker dat hij ook bij telefoongesprekken last heeft van de krakende speaker. Het euvel zou zich vooral bij de bovenste luidspreker in het toestel voordoen. "Mijn 15 Pro Max doet hetzelfde: het is niet erg merkbaar bij muziek, maar wel merkbaar bij spraak, vooral als de audiokwaliteit niet geweldig is", aldus WallStreetKernel op Reddit.

"Ik heb ook een probleem met de externe luidsprekers die knetterende geluiden maken bij hogere volumes. Heeft iemand anders dit probleem gehad? Het is superfrustrerend", schrijft een iPhone 15 Pro-gebruiker van het Apple-forum. Een ander reageert dat zijn iPhone 15 Plus er ook last van heeft. Daardoor lijken alle modellen van de nieuwe iPhone getroffen.

iPhone 15 wordt te warm

De afgelopen week kwamen er vooral veel klachten van iPhone 15-gebruikers over dat hun toestel abnormaal warm werd. Volgens Apple komt dit onder meer door een fout in iOS 17 en problemen met sommige apps van derden.

Apple belooft het probleem binnenkort via een software-update op te lossen. Mogelijk is ook het speaker-euvel via een update te verhelpen.

BMW-lader maakt chip stuk

Intussen kampen BMW-rijders met weer een ander probleem met de iPhone 15: de draadloze oplader in sommige auto's van het merk kan de NFC-chip in de nieuwe iPhone kapot maken. Voor dat probleem is ook nog geen oplossing.

Lees meer iPhone 15-nieuws.