Lego komt met een Animal Crossing-set - tot grote vreugde van de fans

©Bright

nintendo lego animal crossing
5 oktober 2023 om 18:58
Laatste update: 5 oktober 2023 om 19:04

Nintendo heeft officieel de komst van Lego-sets van de populaire game Animal Crossing aangekondigd in een nieuwe teaservideo. 

Na de sets rond Mario en Donkey Kong, die Lego eerder in samenwerking met Nintendo uitbracht, is het nu de beurt aan Animal Crossing. In een nieuwe teaservideo toont het Japanse gamebedrijf de Lego-poppetjes van die set in geanimeerde vorm. Meer details zijn er nog niet, maar met het filmpje bevestigt Nintendo tenminste dat er Animal Crossing Lego-sets aan komen. En je ziet hoe de bekende personages uit de game er als Lego uitzien.  

Fans van het Nintendo-spel vragen hier al jaren om. Op het Lego Ideas-platform kregen meerdere Animal Crossing-ontwerpen eerder meer dan tienduizend stemmen. Onlangs lekte al uit dat er minstens vijf Lego-sets rond Animal Crossing op de markt zouden komen. Het zou gaan om relatief kleine sets met maximaal 535 steentjes. In reacties op X reageren Nintendo-fans in elk geval enthousiast op de eerste teaser.

Samenwerking Lego en Nintendo

Volgende maand begint Lego ook met de verkoop van een andere Nintendo Lego-set, die van de bekende Piranha Plant, die uit de groene Mario-buis steekt. Je kunt twee kleine munten in de buis verstoppen en de bek van de plant is verstelbaar.

Nintendo en Lego begonnen hun samenwerking enkele jaren geleden met interactieve speelsets, waarbij kinderen obstakelbanen kunnen bouwen, waar een met sensoren gevuld Mario-poppetje doorheen kan springen. Later verschenen er ook serieuzere sets voor oudere fans.

Lees ook: Lego heeft prijzen verstopt in steentjes die je al in huis hebt