©Ebay

Ja, echt: de iPod gaat weer als warme broodjes over de toonbank

Ja, echt: de iPod gaat weer als warme broodjes over de toonbank

23-10-2023 23:33 Laatste update: 23:39

De bekende Amerikaanse winkelketen Urban Outfitters wekte de afgelopen dagen veel verbazing door oude versies van de iPod te verkopen voor stevige prijzen. En ze gingen hard: de refurbished iPods waren binnen mum van tijd uitverkocht.

Urban Outfitters verkocht afgelopen weekend weer oude modellen van de iPod, de iconische Apple-muziekspeler. Anderhalf jaar geleden stopte Apple met de productie van het allerlaatste model van de iPod Touch. Urban Outfitters bood nu onder meer de iPod Color (4e generatie), iPod (4e generatie), iPod Classic (5e generatie) en iPod Mini (1e generatie) aan.

Met nieuwe batterij en oude oordopjes

De iPods zijn voorzien van een nieuwe batterij en 128 GB opslag, en je krijgt er de originele oordopjes en kabels van Apple bij. Voor de iPod Mini vroeg Urban Outfitters 199 dollar: 100 dollar meer dan toen de muziekspeler op de markt kwam. De andere modellen kosten rond 300 en 350 dollar.

De winkelketen werkte hiervoor samen met Retrospekt, een bedrijf dat oude elektronica restaureert en verkoopt. De iPod omschrijft Urban Outfitters als een 'echt stukje vintage retro-technologie' en de 'perfecte mix is van nieuw millenniumontwerp met moderne functies'.

Uitverkocht

Ondanks de hoge prijzen - op eBay of Marktplaats kun je tweedehands iPods voor een paar tientjes op de kop tikken - was Urban Outfitters binnen mum van tijd door zijn iPod-voorraad heen. Of de actie een vervolg krijgt, is nog niet bekend. 

Nieuwe generatie, nieuwe retro-tech

De populariteit van de iPod onder de vrij jonge doelgroep van Urban Outfitters is niet zo vreemd. Retro-tech is regelmatig in de mode. Het is een terugkerend fenomeen dat jongere generaties teruggrijpen op minder technologisch geavanceerde apparaten. Zo zijn bedrade koptelefoons nu ook weer hip.

Als er nog een markt is voor cassettes, VHS-videobanden en zelfs floppydisks - dan zeker ook voor de iPod.

De eerste iPod kwam trouwens vandaag precies 22 jaar geleden op de markt. Voel je je al oud?

Lees meer Apple-nieuws.