©Bright

apple tv app films series streamen

Einde iTunes-apps nabij: 'Apple geeft TV-app een grote update'

24 oktober 2023 om 22:59

Apple stopt binnenkort met meerdere van zijn iTunes-apps, waaronder iTunes Movies, waarmee je films kunt kopen. Films en series huur of koop je straks via de TV-app van Apple.

Apple gaat zijn TV-app binnenkort een groot redesign geven, meldt Bloomberg. Een van de veranderingen is dat de aparte apps voor het kopen van films en tv-series plaatsmaken. Momenteel zijn er op de Apple TV nog de aparte apps 'iTunes-films' en 'iTunes-tv-programma's', waarmee je films en series on-demand kunt huren of kopen. Later dit jaar kan dat alleen via de huidige TV-app.

Daarmee breidt Apple zijn strategie uit om zo veel mogelijk videocontent aan te bieden binnen de eigen TV-app. Die app biedt ook toegang tot de streamingdienst Apple TV+ en de live-sportstreams van Season Pass, zoals de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS. Je kunt aan de TV-app ook andere streamingdiensten, zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video, koppelen, zodat de app je nieuwe films en programma's aanbeveelt op basis van je voorkeuren.

De update van Apple TV met de veranderingen volgt volgens Bloomberg voor het einde van het jaar. Bovendien gaat Apple ook de onderdelen voor films en tv-programma's uit de iTunes Store-app op iPhones en iPads verwijderen. 

Interface vernieuwd

De vernieuwde TV-app op de Apple TV-speler krijgt een nieuw zijpaneel aan de linkerkant voor het navigeren tussen videorubrieken, vergelijkbaar met de interface van Netflix en veel andere streamingdiensten.

De TV-app van Apple is overigens niet alleen beschikbaar op de settopbox van Apple zelf, maar ook op die van smart tv's van onder meer Samsung, LG, Sony, Hisense en Google TV.

De update van tvOS is een van de grote updates waar Apple aan werkt. Het bedrijf komt op korte termijn ook met een nieuwe iOS-update: iOS 17.1.

Lees ook: Apple komt volgende week tóch met nieuwe producten