Apple verhoogt prijzen van TV+, Arcade en de Apple One-bundeldienst

©Apple

apple tv+ arcade apple one duurder prijs omhoog
25 oktober 2023 om 16:33

Ook de streamingdienst van Apple blijft dit keer niet achter bij de prijsverhogingen. Apple TV+ hoorde met 7 euro per maand tot de wat betaalbaardere diensten, maar schiet nu naar een tientje per maand.

Apple verhoogde de prijs van TV+ en Music precies een jaar geleden ook al. Music ontspringt de dans dit keer, maar Apple TV+ wordt in één klap drie euro per maand duurder. De dienst kost nu 9,99 euro per maand. Het afgelopen jaar was dat 6,99 euro per maand, bij de start in 2019 kostte de dienst 4,99 euro per maand.

Ook Apple Arcade is duurder geworden. De dienst biedt ruim 200 games die speelbaar zijn op iPhone en iPad en vaak ook op Mac en Apple TV. De games zijn allemaal reclamevrij en de voortgang wordt altijd tussen de apparaten meegenomen, via iCloud. Apple Arcade kostte tot nu toe 4,99 euro per maand, de prijs stijgt nu naar 6,99 euro per maand.

One-abonnement ook duurder

Met de prijsstijgingen wordt ook Apple One duurder, het bundelabonnement dat verschillende Apple-diensten samenpakt. Abonnees krijgen Apple Music, TV+, Arcade en 50GB iCloud-opslag. Dat abonnement kostte voor individueel gebruik 16,95 euro oer maand, en nu 19,95 euro.

Het familieabonnement van Apple One, met 200GB iCloud-opslag en het delen van de verschillende diensten, kostte 22,95 euro en stijgt nu naar 25,95 euro.