Deze nieuwe smartphone bedien je met je ogen dankzij AI

©Honor

smartphone mobiel telefoon oog bediening eyetracking honor magic 6
26 oktober 2023 om 23:57

Het Chinese telefoonmerk Honor komt met een nieuwe smartphone, de Magic 6, die dankzij nieuwe AI-mogelijkheden met behulp van oogbewegingen is te bedienen. Oftewel: kijken, kijken en wél kopen?

Net als de nieuwe Xiaomi 14 werkt ook de Honor Magic 6 met de krachtige nieuwe chip Snapdragon 8 Gen 3. Die mobiele chip van Qualcomm zorgt ervoor dat AI-berekeningen op de telefoon zelf veel sneller worden gedaan. Honor liet donderdag alvast een paar opvallende AI-functies van de Magic 6 zien. Zo heeft de telefoon de functie Magic Capsule, waarmee je allerlei handelingen via oogbewegingen bedient.

Je kunt acties uitvoeren op basis van waar je op het scherm naar kijkt. Dat wordt nauwkeurig gevolgd door de ingebouwde sensoren en camera’s, en razendsnel verwerkt door de nieuwe chip. Zo kan je bijvoorbeeld een app openen of op een knop drukken door naar het juiste icoontje te staren. Of je op deze manier ook iets kunt kopen, is nog afwachten. Eyetracking kan niet alleen handig zijn voor mensen met een handicap, maar ook voor iedereen die even zijn handen niet vrij heeft.

Slimmere chatbots en videocompilaties

De nieuwe Snapdragon-chip maakt op de smartphone ook betere chatbots en snelle assistenten mogelijk, doordat het AI-taalmodel op het toestel zelf staat. Zo kan je een chatbot gebruiken zonder dat je een verbinding met de cloud nodig hebt. Dat zou de snelheid en betrouwbaarheid van de resultaten ook flink vergroten. 

De persoonlijke AI-assistent kan volgens Honor ook gegevens op je telefoon, zoals foto’s en contacten, gebruiken. Zo kan de Honor-telefoon op basis van simpele prompts korte video’s genereren met de beelden die op je toestel staan. Je kunt bijvoorbeeld vragen om een video met fragmenten waarop een van je kinderen aan het dansen is, of alleen foto's waarop een bepaalde vriend of familielid aan het lachen is.

Wanneer de Honor Magic 6 op de markt komt en wat hij gaat kosten, is nog niet bekend. Concurrent Xiaomi presenteerde vandaag al wel zijn nieuwe vlaggenschip-smartphones: de Xiaomi 14 en 14 Pro.

Lees meer smartphone-nieuws