Apple Halloween-event: dit zijn de laatste verwachtingen

©Unsplash

apple scary fast evenement halloween m3 macbooks imac verwachtingen
30 oktober 2023 om 10:52
Laatste update: 31 oktober 2023 om 01:44

Apple houdt vannacht om 01:00 uur Nederlandse tijd een evenement. Wat te verwachten? We zetten de laatste geruchten en onderbouwde schattingen onder elkaar.

UPDATE: Nieuwe MacBook Pro's en iMac met M3-chips onthuld: 'Beest van een computer' 

Apple houdt zijn evenementen doorgaans om 10:00 uur plaatselijke tijd in het hoofdkantoor in Cupertino; in Nederland is het dan 19:00 uur. Dit keer is gekozen voor een late show op de avond voor Halloween, na middernacht bij ons dus. 'Eng snel' laat de uitnodiging zich vertalen, en dat zich al een beetje raden waar dat op slaat.

Nieuwe Macs, met een snelle chip. Verwacht wordt de nieuwe M3: de M2-chip is immers volledig uitgerold tot en met een M2 Ultra afgelopen zomer. En dus begint de ontwikkeling van voor af aan, met de M3. Hoewel: het lijkt erop dat Apple dit keer in de breedte inzet met de M3, want MacRumors meldt de her-registratie van batterijen in Apple-producten in China. Waarom is dat boeiend? Nou, dat zouden best eens de producten kunnen zijn die nu een upgrade krijgen.

MacBooks, toetsenborden en meer

Onder andere de MacBook Pro 14- en 16-inch worden genoemd. Volgens Bloomberg komt Apple dit keer met zowel de M3 als de snellere M3 Pro en M3 Max. Maar ook het Magic Keyboard komt voorbij: het bluetooth-toetsenbord van Apple wordt nu nog geleverd met Lightning-aansluiting. Het is goed denkbaar dat Apple de gelegenheid aangrijpt om al zijn Mac-accessoires nu ook naar usb-c om te zetten.

Opvallend in de Chinese registratie is verder de iPad mini. Die werd twee jaar geleden voor het laatst vernieuwd en is dus wel weer toe aan een nieuw model met snellere chip. De huidige iPad mini draait op een A15-chip, dezelfde chip die dat jaar in de iPhone Pro-modellen zat. Het zou logisch zijn al de iPad mini nu naar de A17 van dit jaar zou gaan. De iPad Air- en Pro-modellen worden vermoedelijk pas iets later geüpdate naar de M3-chip: de Mac-lijn gaat normaal gesproken eerst.

Meer Macs?

Als de MacBook Pro-modellen naar M3 gaan, is het logisch als ook de iMac en Mac mini meegaan. Bloomberg wijst al langer naar een update van de iMac, die als één van de weinige Macs nog niet naar de M2 is gegaan. Vermoedelijk slaat de kleurrijke all-in-one van Apple die over, en gaat de iMac meteen naar de M3. De Mac mini staat gewoonlijk ook vooraan bij chip-updates.

En de MacBook Air dan? Daar is afgelopen zomer nog een 15-inch exemplaar van verschenen, dus dat blijft gissen. Zou Apple de Air ook al updaten naar de M3-chip? Gekeken naar het 13-inch exemplaar zou het wel weer logisch zijn, want die stond in juni 2022 vooraan bij de stap naar de M2.

Helaas: geen nieuwe AirPods Max

Er was nog de hoop dat Apple ook de AirPods Max zou upgraden: de koptelefoon is alweer bijna drie jaar oud en heeft nog een Lightning-aansluiting. Maar dat lijkt nu niet te gaan gebeuren. Apple heeft verschillende influencers een promotiepakket gestuurd in aanloop naar het evenement, meldt 9to5Mac. Die doos bevat snacks maar opvallender: de AirPods Max. Het zou gek zijn om een oud exemplaar op te sturen voor de onthulling van een nieuw model.

Dat nieuwe model lijkt overigens ook niet zo enorm vernieuwd te worden. De nieuwe AirPods Max krijgen alleen een usb-c-aansluiting en zouden verder onveranderd blijven. Een model met een vernieuwde audiochip, zoals in de AirPods Pro 2, zou pas later verschijnen volgens Bloomberg.

En een verrassing? Wie weet komt Apple nu al met die goedkopere MacBooks, al lijkt het al een vol evenement te worden.

Het Apple-evenement is dus vannacht om 01:00 uur live te zien op de site van Apple, via YouTube en via de Apple TV-app. Vannacht lees je het nieuws natuurlijk ook hier op Bright.nl.

Lees meer Apple-nieuws.