©Apple

Eindelijk: Vodafone ondersteunt nu ook 4G op de Apple Watch

Eindelijk: Vodafone ondersteunt nu ook 4G op de Apple Watch

31-10-2023 11:35

Ruim na de concurrentie is Vodafone eindelijk ook zover, en kunnen klanten van de provider 4G op hun Apple Watch gebruiken – via een extra abonnementje.

Odido, destijds T-Mobile, was in oktober 2021 als eerste in Nederland met Apple Watch-ondersteuning. KPN volgde een jaar later en alsof het traditie is, komt nu ook Vodafone over de brug. De ondersteuning van de Apple Watch is vanaf vandaag direct actief, meldt Vodafone.

Klanten hebben een OneNumber-abonnement nodig. Dat is een uitbreiding van het mobiele abonnement, zodat dat ook te gebruiken is op een smartwatch. Dat abonnement kost 5 euro per maand, bovenop de normale mobiele bel- en datakosten. De eerste drie maanden is het gebruik gratis. Bij de concurrenten kost de functie ook 5 euro per maand, en is net als bij Vodafone altijd direct opzegbaar.

Vanaf Apple Watch Series 4

Gebruikers hebben net als bij Odido en KPN ook bij Vodafone natuurlijk een geschikte Apple Watch nodig. Cellular-modellen van de Apple Watch vanaf de Series 4 uit 2018 worden ondersteund door Vodafone. Apple verkoopt van de aluminium variant van de Apple Watch een duurdere 4G-uitvoering, het RVS-model en de Ultra worden standaard met 4G geleverd. De 4G-modellen zijn herkenbaar aan een rode ring op de Digital Crown (ja, ja: oranje bij de Ultra).

Een Apple Watch met 4G-abonnement kan bellen, muziek streamen, navigeren en berichten sturen en ontvangen zonder iPhone in de buurt. Dat maakt de functie onder meer populair onder sporters, die dan zonder iPhone op pad kunnen. Roaming in het buitenland is nog niet mogelijk met 4G op de Apple Watch, niet bij Vodafone en ook nog niet bij KPN en Odido.