©Zens

beste magsafe oplader iphone lader opladers apple watch airpods batterij

De beste MagSafe-accessoires voor je iPhone, Apple Watch en AirPods

3 november 2023 om 19:12

Apple-oplaadsysteem MagSafe bestaat alweer drie jaar en het ecosysteem bestaat inmiddels uit allerlei handige en mooie laders voor je iPhone, maar ook voor de Apple Watch en AirPods.

Je koopt graag het beste product, logisch. 'Beste' is natuurlijk een mening, in dit geval die van ons. Met Bright Stuff baseren we dat 'beste' op onze ervaring en onze smaak. Dit keer: MagSafe-accessoires. Het magnetische laadsysteem van Apple is een fijn alternatief op bedraad laden, en dankzij de magneten weet je zeker dat de lader altijd op de goede plek zit.

Bovendien verscheen onlangs iOS 17 met de nieuwe functie StandBy. Als je zo'n MagSafe-lader hebt, en je klikt je iPhone daar liggend op, dan krijg je handige informatie in beeld. Dat staat mooi op je bureau, dressoir of je nachtkastje – maar dan moet je wel zo'n lader hebben. Dit vinden wij mooie MagSafe-laders en andere accessoires.

Zens 4-in-1 Modular Wireless Charger

Een alles-in-één-oplossing voor de georganiseerde gebruiker. Klik een iPhone staand of liggend op het laadplatform, waar je ook nog een iPad achter kan zetten – daar zit een extra 30W-usb-c-poort voor op de lader. Onder je telefoon is nog een MagSafe-plekje voor je AirPods, op het extra platformpje past je Apple Watch. En wie nog meer van zulke accessoires heeft, kan extra laadplatformpjes toevoegen. Fraai afgewerkt, maar niet goedkoop: 209,95 euro.

Belkin BOOST↑CHARGE PRO 2-in-1

Fraaie, gloednieuwe MagSafe-lader die er ook zonder telefoon mooi uitziet. Het kleine torentje is geschikt voor laden in zowel staande als liggende oriëntatie. Achterop zit een soort plankje waar je Apple Watch aan hangt. En de bovenkant voor je telefoon, kan je ook plat op de lader kantelen. Dan is het ineens een laadplekje voor je AirPods. De lader kost 129,95 euro, en is vanaf 7 november te bestellen in de kleuren houtskool en zand.

Het hoeft niet duur, met Elago

Wil je niet zo'n multifunctionele laadstandaard maar gewoon een mooie iPhone-laadhouder voor op je bureau? Dan heeft Elago best mooie opties voor onder de 30 euro – omdat je de MagSafe-lader er zelf los bij moet kopen. In rubber of metaal, in verschillende kleuren en ook bij tal van Nederlandse webshops te vinden.

Losse MagSafe-lader

De kern van het hele verhaal: de oplader zelf. Die van Apple zelf kost 49 euro, met een snoer van 1 meter en je laadt met de maximale MagSafe-snelheid van 15W. Voor 20 euro heb je de Anker 313, maar die laadt met maximaal 7,5W.

De Belkin BoostCharge 15W is dan een mooi alternatief, dat voor tussen 25 en 30 euro is te vinden. Let wel: standaarden zoals die van Elago zijn vaak ontworpen voor de plattere lader van Apple zelf.

Magnetische powerbank

Een powerbank is handig maar de klassiekers zijn niet echt flatteus, met zo'n snoer vanaf je tas of broekzak. Een MagSafe-powerbank klik je makkelijk achterop je iPhone, die je verder gewoon kan blijven gebruiken. Deze van Baseus heeft bijvoorbeeld 10.000 mAh, dat is 2-3 iPhone-ladingen voor 50 euro. Of deze van Anker, voor 70 euro voor 10.000 mAh, maar dan wel met ingebouwde standaard.

Ventilator voor de gamers

iPhones waar je een tijdje games op speelt, worden uiteindelijk warm. Wil je dat voorkomen, dan klik je deze magnetische ventilator van Razr achterop je telefoon. Je moet de ventilator wel los van stroom voorzien, bijvoorbeeld via zo'n powerbank zoals hierboven.

Belkin iPhone-houder voor MacBooks

Sinds vorig jaar is het mogelijk om je iPhone als webcam voor de Mac te gebruiken. Dat werkt draadloos en automatisch, en je iPhone geeft veel mooier beeld dan de ingebouwde webcam. Dan moet je je iPhone wel vlak boven je scherm zetten, en daar is dit dingetje voor bedacht. Klikt magnetisch vast, en is er ook voor externe beeldschermen. Verkrijgbaar vanaf 30 euro.

MOFT Snap iPhone tripod

Een standaard voor de iPhone-fotograaf. Dit opvouwbare standaardje kun je gebruiken om je iPhone stabiel en wat hoger neer te zetten, zodat je er makkelijker foto's mee kan maken, eventueel via de zelfontspanner. En hij is veelzijdig, want je kan hem ook gebruiken als een gewone kickstand om de iPhone mee rechtop te zetten, bijvoorbeeld om handsfree filmpjes te kijken. Opgevouwen is hij nog geen halve centimeter dik en plak je hem weer achterop je iPhone. Hij kost 38 euro, verkrijgbaar in vier kleuren.

Meer gadgets die we aanraden: kijk bij Bright Stuff.