©Polestar

Polestar 5 en Polestar 6 veel beter te zien op nieuwe foto's

Polestar 5 en Polestar 6 veel beter te zien op nieuwe foto's

10-11-2023 12:45

De Polestar 4 is nog niet uit of de Polestar 5 en Polestar 6 staan al te trappelen. De productieversie van de Polestar 5 is getoond en ook is er meer te zien van de Polestar 6.

De nieuwe Polestars werden van stal gehaald voor de eerste Polestar Day in Los Angeles. Voor het eerst heeft Polestar de productieversie van de Polestar 5 in het echt laten zien. De wagen was al uitgebreid getoond met gelikte afbeeldingen en met conceptversies, maar het blijft altijd spannend wat daar uiteindelijk van overblijft.

De Polestar 5 blijkt in het echt veel te lijken op het Polestar Precept-concept waar 'ie op gebaseerd is. De gespleten koplampen, de grille-loze snuit en net als bij de Polestar 4 geen achterruit, maar wel dat karakteristieke Polestar-achterlicht.

Niks over de Polestar-drone

De uiteindelijke specificaties van de Polestar 5 zijn nog niet allemaal bekend, maar de wagen zou 872 pk en 900Nm-koppel produceren, met twee elektromotoren gebaseerd op een 800-volt elektrische architectuur. De Polestar 5 wordt naar verwachting in 2025 uitgebracht. De sedan moet dan eenconcurrent worden voor de Tesla Model S, de Lucid Air en andere luxe elektrische sedans.

Verder was ook de Polestar 6 in het echt te zien, met alleen foto's van de achterkant van de cabriolet. In de hoge achterkant van de vierzitter zit een hard dak. Over de ingebouwde drone heeft Polestar niks gezegd. De Polestar 6 wordt gebouwd op hetzelfde platform als de 5, en moet straks in 3,2 seconden van 0 van 100 km/h kunnen gaan. Het is nog even wachten op de cabrio: de Polestar 6 komt in 2026 op de markt.

Polestar had ook een versie van de Polestar Synergy op het podium staan, naar eigen zeggen een soort fantasie-auto die de elektrische supercar van de toekomst laat zien. De conceptauto is het resultaat van een ontwerpwedstrijd, die uiteindelijk gewonnen werd door twee Polestar-fans, eentje uit India en een uit China. Samen ontworpen ze het uiterlijk en interieur van de flitsende Synergy.

Meer nieuws over elektrische auto's.