Hé, een nieuwe Apple Watch? Nee, het is een Samsung die er erg op lijkt

©WindowsReport

Hé, een nieuwe Apple Watch? Nee, het is een Samsung die er erg op lijkt
10 november om 20:36
Laatste update: 10 november om 20:40

Samsung komt binnenkort met een nieuwe fitnesstracker met een ontwerp dat wel heel erg lijkt op dat van de Apple Watch. 

Op uitgelekte afbeeldingen is de aanstaande Samsung Galaxy Fit 3 te zien: een nieuwe fitnesstracker met een rechthoekig amoled-scherm. Het design lijkt op meerdere punten sterk op dat van de Apple Watch. Vooral de zijkant doet erg aan de smartwatch van Apple denken. Het schermformaat van de Samsung-wearable is wel anders.

De Galaxy Fit 3 heeft volgens Windows Report een ingebouwde hartslagsensor, maar veel andere specs zijn nog niet uitgelekt. Met de wearable kun je natuurlijk je sportprestaties, stappen en slaap bijhouden. Ook kun je notificaties van je smartphone ontvangen en muziek bedienen. Mogelijk bevat de Fit 3 ook een GPS-sensor.

Opvolger na ruim drie jaar

Het lijkt erop dat de Fit 3 geen scharnier of mechanisme heeft om de band te verwisselen. Je zit dan vast aan de kleur die je bij aanschaf hebt gekozen.

De voorganger, Galaxy Fit 2, stamt alweer uit 2020 dus het is hoog tijd voor een nieuwe fitnesstracker van Samsung. De prijs is nog niet bekend. De Fit 2 kostte destijds 59 euro maar dat was een iets minder geavanceerd model met een smal schermpje.

Concurrenten

Met de nieuwe fitnesstracker neemt Samsung het op tegen concurrenten als Garmin, Fitbit en Xiaomi. Mogelijk wordt de Fit 3 uitgebracht in januari samen met de Galaxy S24.

Lees meer tech-nieuws