©Canal+

Nóg eentje: Canal+ terug in Nederland als streamingdienst – dit kost het

Nóg eentje: Canal+ terug in Nederland als streamingdienst – dit kost het

13-11-2023 11:45

Canal+, ooit een van de eerste betaalzenders die we in Nederland kregen, keert terug. Natuurlijk als streamingdienst met films en series, binnenkort vanaf 4,99 euro per maand.

Zoals we dat inmiddels gewend zijn van streamingdiensten, maakt ook Canal+ eigen films en series. Die CANAL+ Originals zijn straks op de nieuwe streamingdienst te zien: het gaat onder meer om de Franse serie The Brigade en een nieuw seizoen van de succesvolle Noorse serie Furia.

Meer Europese producties

De onderscheidende factor van het Franse Canal+ moeten zulke Europese producties worden, maar er zou ook genoeg Amerikaanse content op de dienst komen te staan. Canal+ toont straks exclusieve titels van onder meer Viaplay, Fremantle, Dutch CORE, Lionsgate en Lumière. Canal+ is zelf verder eigenaar van merken als STUDIOCANAL, SPI (Film1 & FilmBox), en Dutch FilmWorks, de grootste onafhankelijke filmdistributeur in de Benelux.

Om een idee te krijgen van het aanbod kan je ook kijken bij Canal Digitaal, de tv-dienst die het bedrijf al langer in Nederland aanbiedt. Daar zit naast streaming echter ook sport en traditionele tv bij, voor 14,95 euro per maand. Canal+ is er straks dus vanaf 4,99 euro per maand, en er is ook een samenwerking met Ziggo, waardoor Canal+ straks standaard staat geïnstalleerd op de Mediabox Next en Next Mini.

Lees meer nieuws over streaming.