Waarom de Apple Vision Pro nog wel even op zich laat wachten

© Apple

Waarom de Apple Vision Pro nog wel even op zich laat wachten
19 november om 16:01
Laatste update: 20 november om 15:59

Apple-kenner Mark Gurman zegt dat de Apple-bril Vision Pro nog niet klaar is voor een release in januari. Wellicht zal de headset pas rond maart gelanceerd worden.

De techjournalist van Bloomberg schrijft dat de iPhone-maker nog een aantal laatste tests moet doen met de Vision Pro, voordat de headset in de Apple Stores kan komen te liggen. Ook de distributieplannen zijn nog niet afgerond. Daardoor lijkt een release van de Apple-bril rond maart volgens Gurman waarschijnlijker.

Het bedrijf heeft officieel nog geen releasedatum aangekondigd voor de headset, die in juni dit jaar werd onthuld. Het heeft tot nu toe alleen laten weten dat de verkoop 'begin volgend jaar' van start gaat. Volgens Gurman plande Apple aanvankelijk wellicht om het apparaat in januari al uit te brengen.

De lancering zal aanvankelijk enkel in de VS plaatsvinden, waarna later in 2024 Canada en het VK moeten volgen. Gurman voorspelde eerder dit jaar dat de Vision Pro pas in 2025 naar het Europese vasteland komt. Het apparaat zal in het begin enkel te koop zijn in Apple-winkels. Je zal daarvoor een afspraak moeten maken

Volgende versie in ontwikkeling

Hoewel de uitrol van de Vision Pro aanvankelijk redelijk langzaam gaat, is al bekend dat Apple aan een tweede versie werkt. Die zou kleiner en lichter moeten worden dan de eerste, die sommige testers naar verluidt nekpijn bezorgt door zijn gewicht en omvang. 

De tweede versie van de Vision Pro, zei Bloomberg in oktober, zal mogelijk geleverd worden met lenzen op sterkte die al zijn ingebouwd. Bij de eerste versie werkt het bedrijf met magnetische lenzen op sterkte, die bij Zeiss besteld kunnen worden. Een andere optie voor de Vision Pro 2 zijn verstelbare lenzen. Daar diende Apple al een patent voor in, maar dat garandeert niet dat de technologie effectief gebruikt zal worden.

Op langere termijn zou Apple ook graag een lichte AR-bril ontwikkelen. Dat zou nu echter nog niet haalbaar zijn op technisch vlak. Deze bril zou een stuk kleiner en lichter worden dan de Vision Pro.

Lees meer nieuws over Apple.