©Bright

Black Friday: de beste smart home-deals

Black Friday: de beste smart home-deals

20-11-2023 17:18 Laatste update: 21-11-2023 10:32

Onze Smart Home Week loopt op zijn eind, net nu de Black Friday-week is losgebarsten. We slaan een brug: we zetten de beste smart home deals op een rij. Deze week maken we elke dag zo'n redactionele Black Friday-lijst: de aanbiedingen die wij zélf ook zouden kopen. Van Philips Hue tot Google Nest.

Black Friday duurt inmiddels een hele week en de kortingen vliegen je om de oren. Maar zelfs al krijg je korting: je wil wel iets goeds in huis halen, anders is het alsnog zonde van je geld. Bovendien ligt nepkorting op de loer. Om je op weg te helpen, zet Bright deze week elke dag een lijstje online. Dit zijn de aanbiedingen die we jou aanraden, omdat we ze zelf ook zouden kopen (en misschien doen we dat ook wel). NB: wij doen niet aan affiliate-marketing dus daar zijn onze keuzes niet op gebaseerd.

Philips Hue

Wat slimme verlichting betreft, is Philips Hue nog altijd onverslaanbaar. Een enorm assortiment dat goed werkt met praktisch elke smart home-standaard. Veel van onze lezers hebben waarschijnlijk al iets van Hue in huis, dus we richten ons op aanvullende lampen en toebehoren. Heb je nog geen Hue? Dan heeft Coolblue een mooie aanbieding voor een Hue Starter Pack met drie kleurenlampen met E27-fitting en een Bridge – die je nodig hebt voor de aansturing. Van 179,99 voor 119,99 euro.

Bij Philips Hue zelf zijn ook fijne kortingen, met 30 procent korting op de aankoop van twee of meer lampen, lightstrips, accessoires of starterkits. De bewoording van Hue is een beetje verwarrend: de 30 procent geldt in principe voor je hele winkelmandje, maar wel alleen voor producten waar 'Black Friday' bij staat – en pas bij minstens twee dingen. Sommige pakketten, of bijvoorbeeld de Festavia-lichtslingers vallen niet onder de korting.

We hebben wel wat aanraders. Zo zijn we groot fan van de Hue wandschakelaarmodule, te koop voor 44,99 euro per stuk of 79,99 euro per twee. Zo'n module monteer je achter je normale lichtschakelaar, zodat je slimme lampen nooit meer onbereikbaar zijn, terwijl je lichtschakelaar ook 'gewoon' werkt. En ook al krijg je geen korting op de Hue-kerstlampjes, raden we de Hue smart-stekker aan. Daarmee maak je elke domme kerstboom slim: nooit meer kruipen achter de kerstboom op zoek naar de schakelaar.

Netatmo Presence

Beveiligingscamera's met ingebouwde verlichting zijn in de regel ronduit lelijk. De Netatmo Presence is een uitzondering: ziet eruit als een moderne buitenlamp waar een cameraatje is ingebouwd. Zeker aan modernere woningen misstaat de Presence niet. En als er wel ongenode gasten voor de deur staan, kan de Presence een luid 105 dB-alarm laten horen.

De Presence is zonder abonnement te gebruiken, en werkt goed samen met Apple HomeKit. De 1080p-camera kan alles dus opnemen op je iCloud-opslag, en anders op de interne SD-kaart. De ingebouwde beeld- en bewegingsdetectie zorgt ervoor dat er niet de hele tijd wordt opgenomen. De Netatmo Presence is er in zwart en wit, en is nu te krijgen van 319,99 voor 189,99 euro, een korting van liefst 40 procent.

Tado thermostaat: goedkoop in het zwart

Eén van onze favoriete slimme thermostaten is die van Tado. Werkt perfect met Europese verwarmingsketels maar ook met warmtepompen. Verder werkt het goed met vrijwel elk smart home-platform, handig voor spraakbediening, scènes en meer. En Tado kan je altijd nog uitbreiden met de slimme radiatorknoppen, zodat de temperatuur per ruimte wordt geregeld – maar dat hoeft niet.

Tado biedt zijn slimme thermostaat starter kit in het zwart nu voor een hele scherpe prijs: 99,99 euro, in plaats van de normale 219,99 euro. De witte versie is los niet in de aanbieding, maar samen met 2 slimme radiatorknoppen betaal je voor de witte Tado nu 199,99 euro in plaats van 349 euro.

Nanoleaf Elements

Waar Philips Hue praktische verlichting maakt, biedt Nanoleaf oplichtende muurkunst. Bijna net zo breed ondersteunend als Hue en nu dus in de aanbieding. Zo kun je de Nanoleaf Elements starter kit (7 panels) bij Amazon scoren met 30 procent korting, van 229,99 voor 159,99 euro. De Nanoleaf Elements starter kit (13 panels) is er met 34 procent korting, van 369,99 voor 242,99 euro.

Roomba J7+

Heb je een robotstofzuiger echt nodig? Misschien niet, maar het is wel een leuke gadget. Een flinke korting geeft wat dat betreft de doorslag, en koop dan vooral de moeder aller robotstofzuigers: de Roomba van iRobot. Deze J7+ is zelflegend, zodat je dat niet elke dag zelf hoeft te legen. Handig, want anders heb je er nog allemaal werk aan. Het vuil komt netjes in afgesloten zakken, net zoals bij je ouderwetse stofzuiger.

De Roomba J7+ herkent objecten en kan ze vermijden – net als eventuele ongelukjes van je huisdieren. Ook leert de robot je huis steeds beter kennen, zodat bepaalde plekken bijvoorbeeld wat vaker gestofzuigd worden. Deze Roomba krijgt zelfs updates, zodat 'ie steeds wat slimmer wordt. En de korting is fors: 47 procent, zodat je nu geen 949 euro maar 499 euro betaalt bij iRobot zelf.

Dyson V15 Detect Absolute

Het topmodel van vorig jaar, flink afgeprijsd. Dyson-steelstofzuigers zijn vaak een goeie aankoop, want het zijn gewoon hele prettige apparaten. Je pakt ze er sneller bij dan een ouderwetse stofzuiger en dankzij de laser op deze V15 zie je ook precies waar je moet stofzuigen.

Dysons zijn in onze ervaring betrouwbaar en gaan lang mee. En deze houdt zelfs precies bij wat je allemaal opzuigt, zo voelt het schoonmaken nog net wat nuttiger dan voorheen. Dit Absolute-pakket wordt geleverd met standaard vloerzuigmond, een versie voor parket en twee opzetstukken voor meubels en kiertjes. Bij zowel Dyson zelf als bij Coolblue nu van 799 voor 599 euro.

Netatmo rookmelder

Sinds vorig jaar zijn rookmelders op elke verdieping verplicht. Nog niet iedereen heeft dat geregeld, maar van de nood kan je een deugd maken. De Netatmo Slimme Rookmelder is nu als 3-pack te krijgen bij Tink van 269,99 voor 179,95: dat is 33 procent korting.

Wat heb je aan een slimme rookmelder? Nou, je kan ze koppelen aan je andere smart home-apparaten. Zodat bijvoorbeeld de lampen automatisch aangaan bij een alarm. Ook krijg je melding op je telefoon als het brandalarm afgaat, zodat je kan ingrijpen als je zelf niet thuis bent.

Google Nest security combo

De Google Nest-spullen zijn zeker voor de Android-gebruiker een aanrader. De beveiliging is dan mooi verweven met je telefoon. Bij smart home-verkoper Tink zijn ze altijd al sterk in pakketdeals, deze Black Friday stunten ze met deze deurbel, camera en hub, van 499,97 voor 359,95 euro: 28 procent korting.

Dan ben je in één klap mooi voorzien van een camera voor bij de voordeur, eentje voor bij de achterdeur en een hub waarop alles wordt bijgehouden. En zo'n Nest Hub is sowieso een leuk hart voor je smart home: eindelijk gewoon één centrale plek waarop al die knopjes en functies overzichtelijk te regelen zijn.

Aqara deurbel

Wil je alleen een slimme deurbel? Dan zijn we voor een zachte prijs te spreken over de Aqara Doorbell G4. Werkt goed met Apple HomeKit en Google Home, en los is hij nu in de aanbieding bij Beaumotica van 119 voor 89,99 euro, 24 procent korting.

Pakketten met korting zijn er ook, bij Tink. De Aqara-deurbel samen met Nest Hub is er nu van 218,99 voor 149,95 euro, een korting van 31 procent. Of de deurbel in combinatie met een Aqara Camera Hub G3, da's een camera die dus ook als hub dienst doet, via Zigbee 3.0. Da's zeker handig als je nog niet zo'n hub hebt, want veel smart home-gadgets werken via die standaard. Deze combo van twee camera's is er bij Tink van 228,99 voor 179,95 euro, een korting van 21 procent.

Nuki Smart Lock

Nuki kwam vorige week met een nieuwe versie van zijn slimme deurslot, met Matter-ondersteuning. Maar dat heb je niet per se nodig om alles uit het slot te halen: de meeste functies van het nieuwe model zitten ook al in de Smart Lock 3.0 Pro. Je mist dan alleen de mogelijkheid om automatiseringen te koppelen aan je slot: deze 3.0 gaat niet automatisch op slot als je je licht uitdoet, maar je kan wel gewoon een tijdslot instellen. Ook kan je anderen vanaf een afstand toegang geven tot je huis.

Wij vinden de Nuki één van de fijnere deursloten, omdat die echt is toegespitst op Europese sloten. Nuki kan je deur helemaal op slot draaien, maar ook de deur op een kier zetten als je met volle handen komt aanlopen. De Nuki Smart Lock 3.0 Pro is er nu van 279 voor 209 euro hij Coolblue, 25 procent korting.

Volg onze updates over smart home.