©OpenAI

OpenAI-soap: 'Big Tech wint van de goede bedoelingen'

OpenAI-soap: 'Big Tech wint van de goede bedoelingen'

22-11-2023 16:27 Laatste update: 19:17

De soap rond OpenAI was kort maar krachtig. Vorige week was Sam Altman nog de ceo van het bedrijf, en nu eigenlijk weer. Maar wat er in de tussentijd toch allemaal is gebeurd… We bespreken het in deze aflevering, meer hebben het ook over meer lijn in Star Wars, minder elektrische auto’s en een offensief van Sonos.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app natuurlijk!

Het gebeurt zelden dat spraakmakende tech-gebeurtenissen zich volledig tussen twee podcast-afleveringen afspelen. Nu toch de uitzondering: voor het weekend werd OpenAI-topman Sam Altman plotseling ontslagen, ondertussen lijkt hij toch weer aangesteld. Niet zonder slag of stoot: wat zat er nou achter dat ontslag en hoe gaat het nu verder? We bespreken het in de aflevering van vandaag, maar ook: meer lijn in Star Wars, minder elektrische auto’s en een offensief van Sonos.

Sponsor: Krijg 60 procent korting op een abonnement op Incogni, een dienst die je online-privacy verbetert. Incogni laat jouw gegevens verwijderen bij datahandelaren. Ga naar: incogni.com/bright

Luister hier de Bright Podcast.

Tips uit deze aflevering:

Kunst: De solotentoonstelling Living Paintings: Nature van Refik Anadol in de Kunsthal in Rotterdam. De Turkse kunstenaar die woont en werkt in LA maakt zinnenprikkelende installaties en dataschilderijen met AI, gegevensvisualisaties en algoritmen en verkent zo de symbiotische relatie tussen mens en machine. Heel kleurrijk en weelderig.

Korting: Deze week houden we bij Bright dagelijks de beste Black Friday-deals in de gaten. Redactioneel: we krijgen er niet voor betaald, en wijzen je alleen naar écht goeie aanbiedingen van serieus goeie producten. We behandelen elke dag een categorie, tot en met Cyber Monday!

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.